Remigiuskerk open voor bezoekers

HENGELO - In de zomermaanden is van 15 juni t/m 7 september (behalve 10 en 13 juli) de Remigiuskerk in Hengelo elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur opengesteld voor bezoekers.

Vermoedelijk is de eerste kerk al gesticht rond 963 en was waarschijnlijk een eenvoudig houten gebouwtje. Later werd op dezelfde plaats een stenen kerkje gebouwd. In een oorkonde van 1152 wordt de kerk van Hengelo al een parochiekerk genoemd en in de loop van de eeuwen is de kerk uitgebreid met een koor, zijbeuken, het schip en de toren. Na de restauratie in 2011 beschikt de Protestante Gemeente weer over een fraaie monumentale en historische laatgotische pseudobasiliek in het centrum van Hengelo.
Kom gerust een kijkje nemen. Verrassend zijn de fraaie historische muurschilderingen, het unieke bankenplan, het prachtig gerestaureerde Proper-orgel en verschillende kerkelijke attributen.

Dit jaar is de openstelling uitgebreid met een expositie van aquarellen en tekeningen van Rein van Uden. De opening van deze expositie is vrijdag 14 juni 19.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur.

Meer berichten