Bij De Bult zijn jonge uiltjes in de kast, zij worden vrijdags geringd en gewogen. Foto: PR
Bij De Bult zijn jonge uiltjes in de kast, zij worden vrijdags geringd en gewogen. Foto: PR

Open dagen zorg- en recreatieboerderij de Bult

TOLDIJK - Donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 juni is het mogelijk om tussen 10.00 en 16.00 uur op Zorg- en recreatieboerderij de Bult rond te kijken. Een ieder wordt ontvangen met een kop koffie, thee of limonade met door de deelnemers zelfgebakken cake en koek. Middels een speurtocht kunnen bezoekers zelf het terrein verkennen en lezen waarvoor ruimtes worden gebruikt. Ook kan men meedoen aan de rondleiding en van deelnemers en/of medewerkers horen wat er op de boerderij wordt gedaan.

Te zien is met welke methoden er wordt gewerkt en welke werkzaamheden deelnemers en medewerkers uitvoeren. Er draait een PowerPoint presentatie waarin het één en ander wordt toegelicht. Enkele deelnemers vertellen graag over hun ervaringen, maar sommigen ook niet, die werken liever. Dit is voor de bezoeker herkenbaar door een naambordje bij degenen die aan te spreken zijn.

Voor de jonge bezoeker is het altijd leuk even bij de dieren te kijken, die ook wel van wat aandacht houden. Men kan ontdekken dat de twee Leonbergers waaks zijn, maar ook ontzettend lief voor jong en oud. Ze worden graag geaaid. Er is een fotohoek waarin je in boerensfeer een foto van jezelf, je gezin of jouw collega's kunt laten maken. Er is voor iedereen een goodiebag.

Op vrijdagmorgen zullen door de uilengroep de jonge uiltjes in de kast worden geringd en gewogen.

Iedere belangstellende is van harte welkom. Het is een mooie gelegenheid om een indruk te krijgen wat op Zorg- en recreatieboerderij de Bult te doen is. Denk niet met vijf minuten al klaar te zijn, want alleen een rondje over het erf vraagt al wat tijd… Blijf daarna nog gezellig onder het genot van een drankje en iets te knabbelen napraten. Voor vragen kan men contact opnemen met 0575-451305 of mail info@zorgboerderijdebult.nl.

Meer berichten