Henk Takken van Wijngoed Kranenburg vertelt de kunstenaars van de kunst4daagse over zijn wijnen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Henk Takken van Wijngoed Kranenburg vertelt de kunstenaars van de kunst4daagse over zijn wijnen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Bronckhorst vier dagen in kunst ondergedompeld

Kunst4daagse 2019

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST – De dertiende Kunst4daagse Bronckhorst werd gehouden van Hemelvaartsdag 30 mei t/m zondag 2 juni. Vier dagen lang openden tussen 10.00 – 17.00 uur vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten voor een breed publiek.

Een groot aantal deelnemers ontmoetten elkaar voorafgaand aan de kunst4daagse tijdens de opening op woensdag 29 mei bij Wijngoed Kranenburg. Deze avond stond in het teken van verbinden en beleven, ofwel kennis maken, elkaar ontmoeten, uitwisselen van ervaringen met andere exposanten in een ontspannen sfeer.

Henk Takken van Wijngoed Kranenburg vertelde in de door hem en zijn neef gebouwde koepel van wilgentakken over de kunstkeuze van het Landartcollectief van Wijngoed Kranenburg. "Flessen. We hebben een flessenkroonluchter en een flessencarillon, maar ook drijvende flessen. Kijk rustig rond." Hij ontstak het kampvuur in de koepel. "Bij deze openen we de kunst4daagse."

"Zo zijn we nog nooit begonnen," lacht coördinator Han van Oosterbos. "Met het vuur van inspiratie." Hij wenste namens de werkgroep kunst4daagse iedereen van harte welkom. "Na een kleine dip vorig jaar, hebben we dit jaar 87 individuele deelnemers en 9 collectieven. Dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben het wijzigen van financiële bijdrage. Hierdoor is het ook gelukt alle fietsroutes mooi 'dicht' te krijgen. Het weer lijkt mee te gaan werken." Hij noemde de mix van amateur- en professionele kunstenaars en de materialen en technieken die te zien zijn. "We kunnen zeggen dat we een levendig kunstklimaat hebben in de gemeente. Ik wil jullie bedanken voor de deelname en heel veel aanloop gewenst." Hij bedankte de werkgroepleden en de sponsoren.

Op zijn terras vertelde Henk Takken over hoe hij in de Achterhoek kwam, druiven ging verbouwen en wijn is gaan maken. De wijnen, zoals Goodgoan, Uutbloaz'n en Weerkomm'n werden volop geproefd. "De flessen staan op tafel, schenk gerust zelf bij." De kunst in de wijngaard kreeg voldoende aandacht. Het geheel werd muzikaal omlijst door gitarist en chansonzanger Arnold Slaghek.

Vier dagen kunst
Door het grote aantal deelnemers was het een uitdaging om overal te gaan kijken binnen dit kunstweekend. Met de brochure in de hand gingen kunstliefhebbers op pad, met de fiets of auto, om kennis te maken met de verschillende amateur- en professionele kunstenaars van hun keuze. De deuren van hun expositieruimten stonden openen er ontstonden mooie gesprekken.


Kunst4daagsebronckhorst.nl

Foto's van de opening en een aantal exposanten staan op Achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden