Basteom 1 gepromoveerd naar de vierde klasse. Foto: SV Basteom

Basteom naar vierde klasse na promotieduel tegen Dierensche Boys

Algemeen

STEENDEREN - Basteom is er in geslaagd te promoveren naar de vierde klasse. Dit gebeurde in een promotie-, degradatiewedstrijd tegen Dierensche Boys, dat in de vierde klasse op een nacompetitieplaats was geëindigd.

De wedstrijd werd op neutraal terrein in Brummen gespeeld en stond onder leiding van een aangestelde scheidsrechter en twee aangewezen assistent-scheidsrechters. De grote supporterschare van Basteom was uitbundig aanwezig, maar al in de tweede minuut verstomden de aanmoedigingen even, omdat Dierensche Boys de leiding nam, 0-1. Basteom was allerminst aangeslagen en pakte vanaf dat moment het initiatief in de wedstrijd en toen in de 15de minuut een speler van Dierensche Boys met rood van het veld moest, was het voor Basteom een kwestie van geduld hebben, geen fouten maken en wachten op de kansen die zouden komen. En dat gebeurde ook, in de 25ste minuut was het Cas Berns die met een fraaie kopbal uit een corner de gelijkmaker schoorde, 1-1 ook de ruststand.

De tweede helft was er nog maar een ploeg die voor de overwinning speelde en dat was Basteom en een doelpunt was een kwestie van tijd, maar die viel pas in de 69ste minuut. Opnieuw was het Cas Berns die scoorde en dat beviel hem blijkbaar zo goed, dat hij er in de 71ste minuut nog maar eentje inschoot en zich daarmee kroonde tot man van de wedstrijd, 3-1. Toen in de 90ste minuut Huub Rutjes uit een counter ook nog de 4-1 wist te scoren kon het promotiefeest beginnen en dat is ook een kwaliteit waar het team en de supporters goed in zijn!
Na de eerste feestelijkheden op het veld, werd het feest voortgezet bij de locatie van sponsor Big Bread in Steenderen, waar het promotiefeest uitbundig werd gevierd. Felicitaties voor allen, spelers, begeleiding, supporters en alle Basteom'ers, wat was het een mooie zondag. Supporters, allen hartelijk dank voor jullie ondersteuning het hele seizoen en tot volgend seizoen in de vierde klasse.