Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom speelt finale nacompetitie in Brummen

Algemeen

STEENDEREN - Basteom heeft in de thuiswedstrijd tegen Alexandria gedaan wat het moest doen, namelijk winnen met minimaal drie doelpunten verschil. Door deze 4-1 overwinning eindigt Basteom gelijk met Alexandria op de ranglijst, maar omdat Basteom een beter doelsaldo heeft (+8) dan Alexandria (+7), heeft Basteom zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van de nacompetitie volgende week zondag, in plaats van eerst nog een tussenronde moeten spelen op Hemelvaartsdag.

Voorafgaande aan de wedstrijd waren er bloemen voor Cas Berns, die zijn 100ste wedstrijd voor Basteom 1 speelde.

Zoals vaker de laatste weken speelde Basteom een prima eerste helft en was het veel beter dan de bezoekers uit Apeldoorn.
De ruststand was dan ook al 4-1 door doelpunten van Danny van Wilsem, Ries Heitkönig en Stijn Heitkönig (twee keer), die daarmee gelijk ook maar zijn 25ste competitiedoelpunt voor Basteom scoorde.
Na de rust besefte Alexandria dat het nog maar één doelpunt nodig had, om de tussenronde te ontlopen en gooide alles op de aanval, waardoor er een totaal ander spelbeeld te zien was dan de eerste helft. Basteom moest terug, Alexandria viel aan, maar met uitzondering van een paar hachelijke momenten hield de Basteom-verdediging stand en kon na het laatste fluitsignaal de plaatsing voor de finale van de nacompetitie worden gevierd.
Zondag 2 juni staat daarvoor gepland de wedstrijd Basteom – Dierense Boys en de winnaar van deze wedstrijd speelt volgend seizoen in de vierde klasse. Beide clubs zijn het inmiddels, na overleg met SC Brummen, eens geworden dat deze wedstrijd wordt gepeeld op sportpark De Hazenberg aan de L.R. Beijnenlaan 18 in Brummen, de aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur. Supporters en iedereen die Basteom een warm hart toedraagt, kom voor de laatste keer dit seizoen.