Collecteweek Epilepsiefonds start 3 juni

REGIO - Het Epilepsiefonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 3 tot en met 8 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

120.000 mensen met epilepsie
In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

Onderzoek is nodig
Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds zet zich al meer dan 125 jaar in om genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers wordt tijdens de collecteweek geld ingezameld voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening, waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

De coördinatoren van Olburgen-Rha-Steenderen-Bronkhorst, Toldijk en Baak-Vierakker-Wichmond zullen na afloop gezamenlijk de opbrengst bekend maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden