Basteom Dames 1 viert kampioensfeest. Foto: PR SV Basteom
Basteom Dames 1 viert kampioensfeest. Foto: PR SV Basteom

Basteom Dames 1 glorieus kampioen op Super Sunday

Algemeen

STEENDEREN - Op Super Sunday 26 mei waarop Basteom heren 1 en 2 thuis periodekampioen werden, haalde Basteom Dames 1 het felbegeerde kampioenschap binnen door eveneens thuis te winnen van DEO/Haarlo Dames 2 met maar liefst 8-0. In de Basteom kantine in Steenderen ging het kampioensfeest met alle leden en vrijwilligers tot in de late uurtjes door.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verwachtingen hoog gespannen, die gespannenheid verdween kort na de 1-0 score aan het begin van de eerste helft. In deze kampioenswedstrijd was een overtuigende rol voor drijvende kracht Marjoleine van Hal, die maar liefst twee keer koppend scoorde uit een hoekschop genomen door Anne Sloot. Trainer Dolf Nijbroek en grensrechter Mauréén Vervelde zagen dat hun team het initiatief niet meer uit handen gaf en de voorsprong uitbouwde met in totaal 8 goals. De ontlading en blijdschap na het laatste fluitsignaal was geweldig en onder daverend applaus van de talrijke toeschouwers langs de lijn vierde Basteom Dames 1 dansend en zingend het kampioenschap.

SV Basteom voorzitter Fred Monshouwer en secretaris Stefanie Huurnink reikten de dikverdiende bloemenboeketten uit aan de speelsters, die daarna ook nog eens door de voorzitter in rapvorm toegezongen werden 'Basteom... Basteom Dames zijn kampioen!'. Sportief succes, plezier en feest op de club maakten van deze Super Sunday een geweldig mooie voetbaldag voor SV Basteom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant