Rita Oldenhave (links) en Jannie Rexwinkel. Foto: Leo van Dam
Rita Oldenhave (links) en Jannie Rexwinkel. Foto: Leo van Dam

Rita Oldenhave maakt voor Olde Luu een feestje

BEKVELD – Vorig jaar startte de Buurtvereniging Bekveld in het schoolgebouw van de CBS Bekveld een reeks van tweemaandelijkse bijeenkomsten voor ouderen. Onder de welluidende Achterhoekse titel 'Olde Luu' worden de bijeenkomsten door Anniet Steenblik, Ursula Meijerink, Rita Oldenhave en Jannie Rexwinkel georganiseerd en verzorgd. Op woensdagmiddag 22 mei was het thema gericht op het amuseren van de olde Luu.

Door Leo van Dam

De locatie is zeker geen onterechte keus, want velen hebben daar hun eerste onderwijs genoten. Wie anders dan Rita Oldenhave bleek de meest aangewezen persoon dit met haar gevoel voor entertainment te verzorgen. Met een repertoire van ontroerend levenslied zoals 'Het tuinpad van mijn vader' tot en met swingende songs waarbij niemand aan de stoelzitting bleef kleven, wist ze de middag in feeststemming om te zetten zodat de olde luu jolig en jong aan een polonaise gingen.

Vereenzaming is in de steeds voorthollende gehaastheid van het leven een toenemend probleem. Maar in de Achterhoek vat men het probleem bij de horens. Mede dankzij het rijke verenigingsleven en de vele vrijwilligers die vanuit het verenigingsleven op pad gestuurd worden om het levensplezier te vergroten, wordt ook de vereenzaming aangepakt.
Met dank aan de vrijwilligers Anita Haggeman en Ursula Meijerink, die de olde luu op koffie en zelfgebakken chocolademuffins trakteerden, werd het een onvergetelijk gezellige middag die waardig afgesloten werd met het gezamenlijk zingen van het Hengelse volkslied.

De slotconclusie van de middag was dat de olde luu in de toekomst nog veel aangenaam vertier te wachten staat.

Wie er ook graag, lid of geen lid van de Buurtvereniging Bekveld, bij wil zijn kan voor nadere informatie de agenda op de website van de Buurtvereniging raadplegen.


www.bekveld.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden