Gasten namen al plaats op de oranje bank in het nieuwe decor van De Week van Gelderland. Foto: PR
Gasten namen al plaats op de oranje bank in het nieuwe decor van De Week van Gelderland. Foto: PR

Live op TV Gelderland

STEENDEREN/ARNHEM – Een van de gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen wilde graag een live uitzending van TV Gelderland meemaken. Vorige week vrijdag zat zij, samen met vijf andere Zonnebloem-gasten, in het publiek bij de uitzending van De Week van Gelderland.

Het meemaken van de uitzending is onderdeel van een middagvullend programma. Na de hartelijke ontvangst werd de groep meegenomen voor een kijkje achter de schermen. In de regieruimte was nog geen activiteit maar de rondleider Jan verzekerde de gasten dat het met die rust tijdens de live-uitzending wel gedaan is. Ook de studio waar vanaf september De Week van Gelderland zal worden gepresenteerd, werd aangedaan. Vanuit het café van Omroep Gelderland werd het radioprogramma De Week van Gelderland uitgezonden; het geroezemoes van de van een kop koffie genietende groep was een welkome aanvulling. "Dan hoor je dat het live is."
Tijd voor de live TV-uitzending! Presentatrice Inge de Jager interviewde Sjaak Hullekes en Geert Willems over het Songfestival, vrijdagmiddag nog spannend of Nederland zouden winnen. Aan een van de vele cold cases werd aandacht besteed: de nabestaanden van Pieter Baams willen weten, niet zo zeer door wie maar vooral waarom hun opa 22 jaar geleden vermoord. De Nijmeegse neuroloog en hoogleraar Bas Bloem was te gast. Hij vertelde over het boek dat hij samen met Hollywood-acteur Michael J. Fox, ervaringsdeskundige, schrijft over de ziekte van Parkinson. Sport kwam ter sprake in het interview met Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap.
"Een hele ervaring, bijzonder om het een keer meegemaakt te hebben. Wat er allemaal voor komt kijken: zoveel cameramannen, geluidstechnici en overal snoeren."

Meer berichten