Deze rollator wordt tijdens checks bijgesteld en gerepareerd. Foto: PR
Deze rollator wordt tijdens checks bijgesteld en gerepareerd. Foto: PR

De handen in één en de handen uit de mouwen

HENGELO - In het Olde Rusthuus in Hengelo werd op 10 mei een rollatorcheck gehouden. Hiervoor hadden de ANWB, Repaircafé, Sensire en de Hulpdienst Hengelo en Keijenborg de handen in één geslagen om tot een goede organisatie te komen. Daartoe werden de handen uit de mouwen gestoken ten behoeve van vele mensen die hun rollator wilden laten controleren.

Dat dit geen overbodige luxe was bleek door het feit dat er heel wat bijgesteld en gerepareerd moest worden. Ontbrekende onderdelen werden aangevuld, goede afstelling van onder andere remmen werd verzorgd door mensen van Repaircafé. Om het voor de wachtenden aangenaam te maken was er voor hen gezorgd voor koffie, thee en cake.
Van Sensire was er een wijkverpleegkundige aanwezig die de mensen instructie gaf over het goede gebruik van hun rollator. De hulpdienst verzorgde de administratie en de financiële bijdrage, terwijl de ANWB bijsprong met duidelijke flyers waarin tips over het veilige gebruik van de rollator staan.
De vier organisaties hebben gezien het succes besloten om in de toekomst zo'n actie geregeld te organiseren op diverse plaatsen in Hengelo en Keijenborg.
Het Repair Café aan de Kerkstraat 15, in Hengelo Gld is elke eerste en derde donderdag van de maand geopend van 15.00 tot 20.00 uur. Ook hier kunnen rollators worden gecheckt.

Meer berichten