Senioren uit Hengelo en Steenderen genoten van een busreis. Foto: Jan van Houte
Senioren uit Hengelo en Steenderen genoten van een busreis. Foto: Jan van Houte

Senioren doen Haps en Millingen aan

STEENDEREN/HENGELO - Seniorenvereniging Hengelo Steenderen (S.H.S.) heeft woensdag 15 mei met 43 leden haar jaarlijkse busreis gemaakt. Om 9.30 uur vertrok de bus van Brookhuis uit Hengelo om in Toldijk nog een paar passagiers op te halen en toen ging het richting Millingen.

Daar stond in hotel Millings de koffie met gebak al klaar, waarna de reis verder ging via een mooie route door het gebied van Millingen. Een gids vertelde over alle bijzondere dingen uit de streek. Door Berg en Dal over de Zevenheuvelenweg, bekend van de Nijmeegse Vierdaagse en langs het Canadese kerkhof, een stukje Canada in Nederland.

Terug in het hotel werd er genoten van de lunch. Via De Aalshof in Haps, waar de vraag: 'Wat was er eerder, de kip of het ei' tevergeefs werd geprobeerd te beantwoorden. Wel werd er heerlijke advocaat van de eieren gemaakt en dat kon geproefd worden. Advocaat met brandewijn, amaretto, whisky en zelfs met chocolade. Met de blosjes op de wangen werd het steeds iets gezelliger.

Bij De Aalshof kon ook de mooie tuin en de kippen bewonderd worden voordat de dag-reizigers naar het laatste adres gingen, voor een diner bij De Gelderse Poort in Millingen. Dit was smullen en moe maar voldaan kwam de bus rond 21.00 uur weer terug in Toldijk en Hengelo. S.H.S. heeft genoten van een gezellige, mooie en goed georganiseerde dag.

Meer berichten