Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom boekt belangrijke overwinning

Algemeen

Drie punten bij Wolfersveen, 1-3

STEENDEREN - Basteom heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wolfersveen met 1-3 gewonnen en dat was dik verdiend. Basteom speelde het eerste half uur prima voetbal, er was rust aan de bal en het percentage balbezit lag heel hoog.

Met mooi combinatievoetbal werd de thuisploeg sterk teruggedrongen en na 30 minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Stijn Heitkonig (vijfde minuut) en Cas Berns (25ste minuut). Daarna ging het tempo wat naar beneden, kwam Wolfersveen beter in de duels en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Wolfersveen kreeg kansjes waar Basteom-doelman Timon Nijkamp de nodige moeite mee had, maar hij hield zijn doel schoon. Aan de andere kant raakte Basteom twee keer het houtwerk, maar de ruststand was 0-2.
De tweede helft opnieuw een gelijkwaardig spelbeeld met kansjes voor beide ploegen, met de grootste voor Basteom, doch de ploeg ontbrak het aan scherpte en overzicht om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Toen Wolfersveen in de 80ste minuut onverwacht toch wist te scoren werd het nog even billen knijpen, maar toen een mooie aanval met Pel Nieuwenhuis en Huub Rutjes in de hoofdrollen door eerstgenoemde fraai werd afgerond was de buit binnen en konden de drie punten worden bijgeschreven op de competitiestand.
Eindstand dus 1-3.
Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, Basteom - Alexandria, aanvang 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.
Zoals het er nu naar uit ziet, kan het zo maar zijn, dat een overwinning van Basteom dan genoeg is om nacompetitie te mogen spelen voor promotie naar de vierde klasse.
Dus: Komt allen.