De Bekveldse fietstocht start na de koffie met lekkers. Foto: Leo van Dam
De Bekveldse fietstocht start na de koffie met lekkers. Foto: Leo van Dam

Bekveldse autopuzzelrit en fietsdag

BEKVELD – Op 24 en 26 mei worden de autopuzzelrit en de fietsdag verreden in Bekveld, waarbij lid of geen lid van de Buurtvereniging iedereen welkom is. Startlocatie is de tent aan de Veermansweg 18a te Hengelo Gld.

De autopuzzelrit zal op 24 mei gehouden worden. Appen achter het stuur mag niet, maar met een slimme bijrijder mag puzzelen weer wel. Daarom biedt een autopuzzelrit het ultieme plezier van de uitdaging. De bedenker die de hoofdbrekens, de boobytraps, de valstrikken en de woordspelletjes op papier zette, beleeft er zelf ook het grootste plezier aan een ieder erin te laten tuinen, of hem gewoon te slim af te zijn. Na de autopuzzelrit blijft het gezellig met een hapje en drankje en Mark Oldenhave en Patrick Garritsen die als The Dudes of Hengel met hun countryrock de avond naar de kleine uurtjes zingen.

Op 26 mei is door de fietscommissie van de Buurtvereniging Bekveld de fietsroute uitgezet. Deze weet iedere keer weer te verrassen met rustieke weggetjes, fraaie vergezichten, paden en sluiproutes tussen houtwallen, windsingels en slootjes binnen de gemeente Bronckhorst. De fietsdag is de ideale manier om kennis te nemen van het landschap en de bewoners door te zien, doen, proeven en beleven.
Fietsers starten met koffie, zelfgebakken cake en koek en doen onderweg een pleisterplaats aan, zodat men even op adem kan komen met de smaak van de streek en het uitwisselen van ervaringen. Beleef en vergelijk het zelf met familie of vrienden tijdens een tocht van zo'n 15 of 35 kilometer lang door het mild stemmende Bronckhorster landschap.
Traditie op de Bekveldse fietsdag is aan het eindpunt van de route nog even gezellig na te blijven om gemeenschappelijk iets te drinken en te eten. Meer informatie over vertrektijden, kosten van deelname enzovoort zijn te lezen op de site.


bekveld.nl

Meer berichten