Christelijk Gemengd Koor Steenrewalt onder leiding van Lucian Venderink (m). Foto: Liesbeth Spaansen
Christelijk Gemengd Koor Steenrewalt onder leiding van Lucian Venderink (m). Foto: Liesbeth Spaansen

Christelijk Gemengd Koor Steenrewalt geeft Mei-Concert

STEENDEREN – Steenrewalt is druk aan het oefenen voor het Mei-Concert dat op zondag 26 mei plaatsvindt in de Steenderense Remigiuskerk. Het koor bestaat uit rond de dertig leden en staat onder leiding van Lucian Venderink. Het concert begint om 14.30 uur, de kerk is open vanaf 14.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

Voor het concert heeft het koor heeft een gevarieerd repertoire in de map beschikbaar. Er staan in ieder geval voorjaarsliederen op het programma, stukken uit de musical 'My Fair Lady' en het mooie 'The Earth is my Mother'.
Verder wordt medewerking verleend door percussionist Marcel Westerink en fluitiste Mette Westerink van Muziekvereniging Nieuw Leven Steenderen, bariton Ludo Eijkelkamp en harpiste Diana de Vries.

Bariton Ludo Eijkelkamp is 57 jaar lid van het Vordens Mannenkoor en zingt al 42 jaar de solopartij. Ludo is altijd bezig geweest met muziek en volgde toen hij jong was privé-zanglessen. Zijn voorkeur, timbre en stemkleur nijgt naar klassiek en hij is liefhebber van opera.
Diana de Vries studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij pedagoge Margot Flipse en harpiste Susanne Mildonian. Na haar eindexamen studeerde ze verder bij Edward Witsenburg en Marielle Nordmann in Parijs. Al tijdens haar studie ontwikkelde ze uitgebreide muzikale activiteiten, zowel op symfonisch gebied als in de kamermuziek en als soliste. Sinds 1982 is zij als soloharpiste verbonden aan Het Gelders Orkest.
Lucian Venderink komt uit een muzikaal Vordens gezin. Haar vader speelde bij Sursum Corda en zij leerde er klarinetspelen. Ook volgde ze piano- en orgellessen. Aan het conservatorium studeerde ze piano en klarinet, met bijvak koordirectie. Lucian specialiseerde zich verder in koordirectie met koorscholing en stemvorming en daarna muziek- en stemtherapie. Zij is muziekdocente, dirigente en pianiste van verschillende zanggroepen en koren waaronder Steenrewalt.

Meer berichten