Bax neemt afstand na winst GP Oldebroek

OLDEBROEK - De Grand Prix Zijspancross in het zomerse Oldebroek is in een overwinning geëindigd voor Bax-Stupelis die beide manches op hun naam wisten te schrijven en daardoor flink uitliepen op de concurrentie in het WK-klassement. Van de Achterhoekse deelnemers presteerde Daniël Willemsen het beste met een uitstekende tweede plaats. Koen Hermans moest twee keer aan een inhaalrace beginnen na een slechte start. Hij verloor kostbare punten maar hield de schade met een vijfde plaats nog enigszins beperkt.

De eerste manche op tweede paasdag begon sensationeel. Na een ronde lagen de favorieten Vanluchene-van den Bogaart, Bax-Stupelis en Hermans-Musset resp. op een elfde, twaalfde en dertiende plaats, Veldman-Janssens zelfs vijfentwintigste.

Willemsen-Rostingt had al snel de leiding gepakt voor Brown-Chamberlain en Giraud-Haller. Terwijl Bax-Stupelis en Vanluchene-van den Bogaart opschoven naar voren vielen Hermans-Musset nog verder terug toen ze vast kwamen te staan achter Van Werven-Beunk. Als allerlaatste kwamen ze pas weer op gang en moesten weer aan een inhaalrace beginnen.
Bax-Stupelis hadden intussen alle combinaties gepasseerd inclusief de leiders Willemsen-Rostingt en reden daarna overtuigend naar de zege. Knappe prestaties waren er voor Veldman-Janssens en Hermans-Musset die naar een zevende en achtste plek hadden weten te rijden.

In de tweede manche waren het weer Willemsen-Rostingt die in de eerste ronde de kop overnamen van Brown-Chamberlain, maar met Vanluchene-van den Bogaart en Bax-Stupelis dicht op hun hielen. Bax-Stupelis waren weer de snelste en reden al in de vierde ronde vooraan, waarna ze een grote voorsprong namen. Ze waren deze dag oppermachtig en wisten deze manche met 25 seconden voorsprong te winnen en de dagzege te pakken.
Willemsen-Rostingt moesten op het laatst Vanluchene-van den Bogaart laten lopen, maar de derde plaats was voldoende voor een tweede plaats in het dagklassement. Ze konden nog net Hermans-Musset voor blijven die in het gedrang wederom een matige start hadden met een tiende positie. Ronde voor ronde wisten ze andere zijspannen in te halen tot ze op P4 over de finish gingen voor Veldman-Janssens.
Van Werven-Beunk leken als zevende afgevlagd te worden maar door een val in de slotfase vielen ze terug naar een dertiende plaats net voor Keuben-Rietman.

In het WK-klassement namen Bax-Stupelis een flinke voorsprong op Vanluchene-van den Bogaart. Hermans-Musset werden gepasseerd door Willemsen-Rostingt, maar beide Achterhoekers loeren op een fout van de twee leiders. In het Tsjechische Kramolin op 12 mei krijgen ze op een harde baan de volgende kans een aanval te doen op de wereldtop.

Dagklassement Oldebroek:
1. Bax 50 pnt., 2. Willemsen 42 pnt., 3. Vanluchene 40 pnt., 4. Giraud 32 pnt., 5. Hermans 31 pnt., 6. Veldman 30 pnt., 7. Brown 30 pnt., 8. Sanders 29 pnt., 13. Van Werven 16 pnt., 16. Keuben 11 pnt.

Stand WK-klassement:
1. Bax 130 pnt., 2. Vanluchene 120 pnt., 3. Willemsen 106 pnt., 4. Hermans 103 pnt., 5. Brown 88 pnt., 6. Sanders 87 pnt., 7. Giraud 86 pnt., 8. Veldman 70 pnt., 12. Keuben 46 pnt., 14. Van Werven 39 pnt.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden