De mannen van De Feesttoeters wisten de sfeer er flink in te brengen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
De mannen van De Feesttoeters wisten de sfeer er flink in te brengen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

De Feesttoeters winnen dweilfestival in Hengelo

HENGELO - De twaalfde editie van het Hengels Dweilfestival is op zondagmiddag 14 april gewonnen door de muzikanten van De Feesttoeters. Dit uit het Zuid-Hollandse Sassenheim afkomstige dweilorkest kreeg van de jury 367 punten. Het versloeg daarmee Toontje Ongeregeld uit Winterswijk (334 punten) en 103dB uit Zwolle (333 punten).

In een zonovergoten decor met vier podia in het centrum van Hengelo lieten de dweilorkesten de gehele middag van zich horen. Aan het begin van de middag trokken zij vanaf de Hietmaat in een muzikale optocht door het dorp richting het hoofdpodium bij Expert. Ook bij zaal Langeler in de Spalstraat, in de Kerkstraat – gefaciliteerd door café De Zwaan – en bij café De Jongens in de Bleekstraat stonden podia opgesteld.

De mannen van De Feesttoeters wisten er gekleed in witte blouses, donkerblauwe spijkerbroeken en rood-witte gympen flink de sfeer in te brengen en trokken zo bij hun eerste deelname in Hengelo direct de winst naar zich toe. De nummer twee Toontje Ongeregeld blijft wel recordhouder als het gaat om het aantal overwinningen. Het Winterswijkse dweilorkest won het Hengels Dweilfestival in 2011, 2012 en 2014.


www.hengelsdweilfestival.nl

Meer berichten