Wandelvierdaagse 4x4WAKKA met toeters en bellen

Gymna(ela)stieken tijdens de Wakka wandeltocht. Foto: PR
Gymna(ela)stieken tijdens de Wakka wandeltocht. Foto: PR

STEENDEREN – De voorbereidingen zijn al in volle gang in de dorpen van de voormalige gemeente Steenderen om ook dit jaar weer een 'anders-dan-anders'-wandelvierdaagse te organiseren. De 4x4WAKKA wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en belooft ook dit jaar weer een fantastisch spektakel te worden.

Door Alice Rouwhorst

Niets zo veranderlijk als de 4x4WAKKA
Even voor degene die het (nog) niet weet. Wakka is straattaal voor lopen/wandelen. En dat is wat je doet tijdens een wandelevenement, je voortbewegen met je eigen benenwagen. Tot zover is de 4x4 WAKKA gelijk aan elke andere vierdaagsen. Maar hier houdt de gelijkenis op. Want het gaat niet om kilometers vreten. Nee, elke tocht is om en nabij de vijf kilometer, dus maar één afstand voor iedereen, jong en oud. Wat de 4x4WAKKA zo uniek maakt, is dat je soms op plekken komt waar je nog nooit geweest bent. Omdat je het niet kende, ook al is het dichtbij huis, of omdat je er normaliter niet mag komen. Je krijgt drinken onderweg en iets lekkers en een medaille als je twaalf stempels hebt verzameld. Die heb je na het lopen van drie wandelingen. Dus je kunt er één missen. Maar dat wil je helemaal niet, want alle vier wandelingen zijn weer uniek in zijn soort. En het kost maar vier euro. Maar het allerleukste is dat het een wandelevenement is met heel veel toeters en bellen.! Je beleeft van alles onderweg! Dat maakt deze vierdaagse zo anders dan alle andere vierdaagse wandeltochten.

Waren de vorige twee jaar de vier wandelingen over vier weken verdeeld. Dit jaar zijn er twee wandelingen in een week. Niets is zo veranderlijk en verrassend als de 4x4WAKKA. De meeste tochten gaan door velden en over hobbelige wegen en zijn daarom niet toegankelijk voor buggy's en rolstoelen. De route in Steenderen is dit jaar volledig verhard en rolstoelproof en wordt daarom een feestje voor iedereen. Wat alle dorpen in petto hebben, blijft nog een verrassing. Laat je verrassen, betoveren, meevoeren in sprookjesachtige sferen of naar tijden van weleer. Wat het ook wordt, één ding is zeker; het wordt weer leuk, gezellig, gemoedelijk en een wandelevenement met een vette knipoog.
De eerste 4x4WAKKA tocht is in Baak op maandag 13 mei vanaf de Vrendenberg aan de Beukenlaan 18, gevolgd door Steenderen/Bronkhorst op donderdag 16 mei bij de sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3, Olburgen/Rha op dinsdag 21 mei vanaf het Dorpshuis 't Lokaal, Zandweide 8. Alle avonden is de starttijd tussen 18.30 en 19.00 uur. De laatste tocht start tussen 10.30 en 11.00 uur in Toldijk op zondag 26 mei bij familie Hendrikx aan de Hoogstraat 30, en finisht hier ook weer. Na het binnenhalen van de originele 4x4WAKKA medaille kan er gefeest worden met een heerlijk hapje, drankje en fijne muziek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden