De Hamove rijders Victor Steeman (72) en Scott Deroue (95). Foto: Henk Teerink
De Hamove rijders Victor Steeman (72) en Scott Deroue (95). Foto: Henk Teerink

Deroue op het podium tijdens WorldSBK in Assen

HENGELO/ASSEN - Hamove club lid Scott Deroue heeft na een spannende laatste ronde een tweede plaats gescoord in de World Supersport 300 wedstrijd op Assen. Ook andere Hamove-rijders Victor Steeman en Rob Hartog wisten WK-punten te scoren tijdens het evenement.

Afgelopen weekend werd het World SBK evenement verreden onder zeer koude omstandigheden op het TT Circuit Assen. Het begon zaterdag 13 april zelfs te sneeuwen, waardoor de organisatie besloot om de eerste World Superbike wedstrijd te verzetten naar zondag. Michael van der Mark is de Nederlandse favoriet in deze klasse. De Yamaha-coureur werd in de eerste race derde achter de Spaanse vedette Alvaro Bautista en de Engelse rijder Jonathan Rea. In de tweede manche wist Van der Mark na een spectaculair duel wereldkampioen Rea te verslaan en tweede te worden. De Spanjaard Bautista won ook de tweede manche.

Scott Deroue leverde een sterke prestatie in de World Supersport 300 klasse. Deze race was een groot spektakel met een kopgroep van twintig rijders. Deroue ging als achtste de laatste ronde in, maar wist zich alsnog op te werken naar een knappe tweede plaats in de einduitslag. Victor Steeman reed een goede inhaalwedstrijd vanaf de zesentwintigste startpositie. Ondanks wat technisch ongemak in de slotfase wist Steeman een tiende plaats te scoren. Dat Rob Hartog aan de start stond in de World Supersport race was al een kunst op zich. Hartog werd een week voor zijn thuiswedstrijd geopereerd aan een gebroken linker pols, nadat hij een maand daarvoor ook al onder het mes ging voor een gebroken rechter onderarm. Ondanks zijn blessures wist Hartog wel als veertiende te finishen en twee WK-punten te scoren.

Torleif Hartelman uit Hengelo Gld. verbleef afgelopen weekend in de U.S.A. Daar werd de MotoGP verreden en de rijders vaan het Petronas Yamaha team waarvoor Hartelman de rijderscoach is, reden zich in de top tien. De Italiaanse rijder Franco Morbidelli werd vijfde en Fabio Quartararo uit Frankrijk reed zich in de top tien en werd negende. Hartelman was zeer tevreden met de resultaten van zijn rijders. De MotoGP race werd verrassend gewonnen door de Spaanse Suzuki rijder Alex Rins.

Meer berichten