WIK Dames 1 naar de finale van de volleybalbeker

Algemeen

STEENDEREN - Op de eerste woensdagavond van de maand april werd door Wik dames 1 uit Steenderen de halve finale van de volleybalbeker in Bentelo tegen Polstars Dames 1 gespeeld. Een tegenstander uit de middenmoot van de promotieklasse die al twee derde divisionisten uit het toernooi hadden gespeeld.

Het publiek stroomde langzaam binnen voor aanvang van de wedstrijd. De tribune was vooral gevuld met Wik-supporters. Dat gaf de dames van Wik een goed gevoel om de wedstrijd mee te starten. Tijdens de warming up en het inslaan werd duidelijk dat Polstars wel een ploeg is om rekening mee te houden. Een aantal aanvalsters lieten namelijk wel wat zien tijdens het inslaan.
De eerste set startte wat stroef voor Wik. In het begin van de set had Polstars steeds één à twee punten voorsprong op de dames uit Steenderen. Tot aan de 14/15 punten liep het gelijk op en voelden de dames uit Bentelo aan als een stroeve en taaie tegenstander. Vanaf de helft van de set begon Wik echte controle te krijgen en sloegen de dames een gaatje in punten. Wik werd dominanter en voelde dat dit klusje te klaren moest zijn. Het niveau van voorgaande zaterdag werd niet gehaald, maar dat was ook niet nodig in deze wedstrijd. Het was een zeer ruime voldoende om met 25-19 de 1-0 op het scorebord te zetten.

Groeiend vertrouwen
De tweede set was redelijk gelijkwaardig aan de eerste set. Het verschil was dat de dames van Wik wat losser waren. Ze kregen er vertrouwen in. Vertrouwen is altijd een goede zaak, maar Wik moest er wel voor waken dat het niet zou omslaan in een te makkelijk denken. Dit laatste gebeurde niet. De volleybaldames uit Steenderen drukten door en lieten zich niet meer van de wijs brengen. De weg naar de finale was ingezet en dit zelfvertrouwen straalden ze uit. Wik pakte door en met 25-20 zetten zij de 2-0 op het scorebord. De ploeg uit Steenderen was slechts nog één set verwijderd van de finale.

Volledige concentratie op de overwinning
Voor aanvang van de derde set zetten de dames van Wik elkaar op scherp. Wik moest juist nu niet de tegenstander gaan onderschatten, makkelijk denken zou fataal kunnen worden. Als Polstars de derde set zou gaan pakken, dan kon dat weleens de ommekeer in de wedstrijd worden. Nog één keer met dezelfde focus de set instappen, nog één keer vol concentratie de set in. Dat was de opdracht die ze volbrachten. De set werd gewonnen met 25-14! Na deze mooie overwinning staat Wik dames 1 in de finale van de beker. Voor trainer Alfonso Volpe is deze finale een mooi afscheid van het team van Wik, want hij stopt na drie mooie seizoenen bij WIK.
De finale wordt gespeeld op zaterdag 11 mei in sporthal De Wanmolen in Zetten om 14.30 uur. De dames van Wik gaan er samen met het trouwe publiek een mooie finale van maken.