Leerlingen van de Piersonschool bekijken het insectenhotel, gemaakt in park de Bleijke. Foto: Dinie Ruesink
Leerlingen van de Piersonschool bekijken het insectenhotel, gemaakt in park de Bleijke. Foto: Dinie Ruesink

Insectenhotels voor scholen

HENGELO - Na een zeer geslaagde NL Doet-middag in Park de Bleijke, is Stichting Park de Bleijke afgelopen twee weken druk geweest om de laatste hand te leggen aan de drie insectenhotels voor de basisscholen in de kern Hengelo. Woensdag 3 april was het zover: de hotels werden aangeboden aan de scholen.

Om 8.30 uur werden een aantal stichting leden hartelijk ontvangen door alle kinderen van de Jenaplanschool Pierson op het podium buiten. Iedereen was benieuwd naar het eindresultaat dat nog verstopt stond onder een deken. Na een enthousiast 1, 2, 3 trok Tycho de deken weg en werd onder luid applaus het eerste hotel onthuld. Hij heeft een mooie plek gekregen naast een van de banken op het plein zodat iedereen hem goed kan bewonderen.

Vervolgens ging de stichting door naar o.b.s. Rozegaardsweide waar de kinderen van groep 7/8 nieuwsgierig naar buiten kwamen om te kijken naar het hotel. Amanda en Antar mochten dit keer de onthulling voor hun rekening nemen omdat ook zij hard hebben gewerkt om dit mooie eindresultaat te krijgen. Het hotel is in een zonnig hoekje van het plein gezet en nu maar hopen dat er veel insecten komen wonen.

Rond 11.30 uur konden leden van de stichting terecht bij Daltonbasisschool De Leer. De kinderen van groep 4 kwamen enthousiast aangerend, benieuwd naar wat er onder de deken verstopt stond in de bosjes. Ook hier hadden ze een mooi plekje gereserveerd voor het hotel waar de kans groot is dat er ook veel insecten op af komen. Kiki en Fenne hadden de eer om het hotel te onthullen waarna alle andere kinderen elkaar verdrongen om toch maar een glimp op te vangen van het eindresultaat.

Alle scholen hebben van de stichting als tip gekregen om het de insecten zo makkelijk mogelijk te maken en wellicht nog iets meer na te denken over vergroening van de schoolpleinen. Wellicht kunnen er hier en daar wel een paar tegels uit en vervangen worden voor een mooie bloemenweide!

Een zeer geslaagde ochtend en fantastisch einde van dit bijzondere project.


www.parkdebleijke.nl

facebook.com/coolnaturedebleijke

Meer berichten