Vrijwilligers openluchtspektakel druk in de weer

De acteurs zijn al flink aan het oefenen bij boerderij 't Spieker in Vierakker. Foto: PR
De acteurs zijn al flink aan het oefenen bij boerderij 't Spieker in Vierakker. Foto: PR

'Het lijkt wel of iedereen meedoet'

VIERAKKER/WICHMOND - De voorbereidingen voor het openluchtspel 'De Bewaarder' zijn in volle gang. Dat moet ook wel, want het uur U komt steeds dichterbij. Dit spektakelstuk bij de eeuwenoude boerderij 't Spieker van de familie Borgman wordt driemaal op de planken gebracht: 31 mei en 1 en 2 juni 2019. In totaal zijn er ruim 120 vrijwilligers bij het evenement betrokken. En er worden in totaal zo'n 1.500 bezoekers verwacht.

"Het initiatief heeft heel wat losgemaakt in het dorp. Prachtig om te zien hoeveel energie er loskomt. Het lijkt wel alsof iedereen in Vierakker-Wichmond meedoet," zegt Erna Roeterdink, één van de drie bestuursleden. De regie is in handen van (stem)acteur en tekstschrijver Ernst ter Linden. De inwoner van Wichmond: "Het is zo mooi om te zien hoeveel talent er in onze woongemeenschap aanwezig is."

Schuttersketen
De verschillende werkgroepen zijn al tijdenlang bezig. Er moet dan ook heel wat geregeld worden. Tribunes, (horeca)vergunningen, muziek, kaartverkoop, geluidsinstallatie, decorbouw en kostuums et cetera. Alles gebeurt door vrijwilligers uit de woongemeenschap zelf. Ook het script is door een groep lokale tekstschrijvers aan het papier toevertrouwd. Het schuttersketen speelt in de voorstelling een centrale rol. Opvallend detail is dat er regelmatig sprongen in de tijd worden gemaakt. Op die manier passeren tal van historische en actuele lokale zaken de revue. Het is met name aan de circa 40 acteurs en de regisseur om dit alles goed voor het voetlicht te brengen. Daarbij is één ding duidelijk: aan hun inzet en het enthousiasme zal het niet liggen.

Verkoop kaartjes
Op 14 april gaat de verkoop van kaartjes officieel van start met een kick-off bij DOK in Wichmond van 14.00-17.00 uur. De muzikale omlijsting is in handen van een gelegenheidscombo en het Jubal-dweilorkest. Jan Garritsen, auteur van het jubileumboek van het Oranje Comité, is aanwezig om het boek te signeren. Vanaf 16 april zijn bij DOK, bakker Besselink en Den 4Akker in Vierakker en Vorden kaartjes verkrijgbaar. Online bestellen kan ook via www.theaterindeopenlucht.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden