Winnende foto van de publieksprijswinnaar 2018: 'A point of View' van Fieke Jolink. Foto: Gerard ter Brugge
Winnende foto van de publieksprijswinnaar 2018: 'A point of View' van Fieke Jolink. Foto: Gerard ter Brugge

Tweede lustrum Kunstwandelroute Landgoed Enghuizen

HUMMELO - De kunstwandelroute Hummelo wordt dit jaar alweer voor de twintigste keer georganiseerd door het Web. Een jubileumversie! Op het landgoed Enghuizen hebben van Pasen 18 april tot en met Pinksteren 10 juni, 34 kunstenaars, samen met de dichtersgroep De Omsmeders weer een bijzondere kunstroute uitgezet. Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van het Almende College VMBO Silvolde-Ulft. En vanwege het jubileum is er op de route een buitenexpositie met twintig panelen met fotocollages van werk van de afgelopen negentien jaar. De manifestatie is uitgegroeid tot een regionale gebeurtenis.

De officiële opening is op donderdag 18 april om 14.00 uur in Hotel Café Restaurant De Gouden Karper aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo. Mevrouw Stoni Scheurer - voorzitter van Kunstkring Het Gelders Eiland en beeldend kunstenaar - houdt een korte inleiding over de kunst en de kunstenaar in relatie tot de natuur. Wethouder Blaauw van de gemeente Brockhorst verricht de officiële opening. Het geheel wordt omlijst met muziek van het jazz trio Hot en Sweet. Aansluitend is er een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.

Verder zijn er dit jaar meer extra activiteiten, zoals de klink-plek, waar elke zondagmiddag van Pasen tot en met zondag 2 juni van 14.30 - 16.30 uur dichters uit eigen werk zullen voordragen en er zal ook levende muziek te horen zijn. Op eerste Pinksterdag is Het Kunst Klink Festival, waarbij op vier plekken op de route muziek en poëzievoordracht zullen plaatsvinden. Bij het kopen van de routebrochure krijgt men een kaartje om mee te kiezen voor de publieksprijs. Na inlevering van het kaartje, maakt men kans op een dinerbon van de Gouden Karper.
Ook dit jaar worden alle wandelaars uitgenodigd om maximaal vijf foto's op te sturen naar KWR.hummelo@gmail.com. Een jury zal tien foto's nomineren voor een prijs. De winnaar krijgt ditmaal een kunstvaas van Richard Price, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Kunst of Art. Inzenden vóór 12 juni. De Kunstmarkt is op zondag 5 mei, van 11.00 tot 17.00 uur op De Huiskamer in het centrum van Hummelo.

Voor jongere bezoekers tot 12 jaar zal een leuke speurtocht met opdrachtjes klaarliggen bij de start. Dit jaar kunnen groepen deelnemen aan een gegidste rondleiding. Graag aanmelden bij ruud@kaper.com. De Kunstwandelroute wordt gefinancierd via bijdragen van een groot aantal sponsoren met als hoofdsponsor Kunst of Art, door subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds (coulissenfonds), het Rabobank Coöperatiefonds, de gemeente Bronckhorst en door de verkoop van de catalogus.

Het landgoed is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Het startpunt is bij Hotel Café Restaurant De Gouden Karper en café FF naar Steef in Hummelo, waar ook de catalogus, met routekaartje en informatie en foto's van de kunstwerken op de route verkrijgbaar is. Meer informatie bij Ruud Kaper, 0314-394804, e-mail: ruud@kaper.com.


hetwebdoetinchem.nl

kunstwandelroutehummelo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden