Robert te Winkel kreeg de cheque van 27.095 euro in het bijzijn van Christine Carrington, Gaston Fonville, Job en Susan overhandigd van initiatiefnemer Bianca de Bruin. Foto: Liesbeth Spaansen
Robert te Winkel kreeg de cheque van 27.095 euro in het bijzijn van Christine Carrington, Gaston Fonville, Job en Susan overhandigd van initiatiefnemer Bianca de Bruin. Foto: Liesbeth Spaansen

'Je ziet dat mensen in Nederland bereid zijn je te helpen'

Vader van vier Robert te Winkel steeds dichter bij geluk

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM – Na zijn deelname aan het programma 'Steenrijk, straatarm' sloten veel mensen Robert te Winkel en zijn kinderen Susan, Job, Thom en Thim in hun harten. Het Zelhemse gezin kreeg hulp van bekenden én onbekenden. Bianca de Bruin zette zelfs een crowdfundingsactie voor het gezin op en het geld stroomde binnen. Tijdens de bingoavond op 3 april in zaal De Smoks kreeg Robert zelf de hoofdprijs uitgereikt: een cheque van 27.095 euro.

Het televisieprogramma gaf Robert niet alleen een kijkje in een leven met meer weekbudget. "Ik heb er leuke vrienden aan overgehouden." Hij wijst in de richting van de hoteliers uit Leiden Lorenzo van Beek en Gaston Fonville waar de Te Winkeltjes een week mee ruilden. Samen met hun vriend Rogier van der Linden kwamen zij al eerder terug naar Zelhem. "Wij hebben hem wel in ons hart gesloten en de kinderen ook." Daarnaast vond Robert te Winkel nieuw werk en startte in februari als reisadviseur bij Zorgtours in Ruurlo.

Lorenzo van Beek had als Miss Christine Carrington in de ruilweek van 'Steenrijk, straatarm' al een bingo georganiseerd, maar die avond werd dunnetjes overgedaan tijdens de 'Glamour Bingo' in De Smoks. Zo'n 80 gasten waaronder vele crowdfunders genoten van een driegangendiner en vijf bingorondes met mooie prijzen. Roberts nieuwe werkgever en ook andere lokale ondernemers uit Zelhem werkten mee aan deze door vriendinnengroep de luizenmoeders, Amy, Claudia, Sabine en Daniëlle, georganiseerde bingoavond.

In de allerlaatste bingoronde stond voor een volle kaart een Zorgtours waardecheque klaar van een busreisvakantie voor twee personen naar Spanje. Die kwam uiteindelijk in handen van Sylvia Nijenhuis uit het Gelderse Hengelo. "Het leuke is dat Sylvia de eerste klant was die in mijn kledingzaak in Hengelo kwam," glundert Robert, blij dat zij op reis mag.

Deelnemen aan 'Steenrijk, straatarm' met 1,6 miljoen kijkers was voor Robert te Winkel erg heftig. Ook deze bingoavond kreeg hij het even te kwaad toen hij voor de camera's van SBS6 en Omroep Gelderland de cheque van 27.095 euro overhandigd kreeg van initiatiefnemer Bianca. Robert was overdonderd door alle gulle giften en bedankte haar voor alles wat ze had gedaan voor hem en zijn gezin. "Ik vond dat ik iets voor Robert moest doen," is ze stellig.

Robert kan er nu in 2020 financieel beter voor staan. "Je ziet dat mensen in Nederland bereid zijn je te helpen. Ik ben enorm dankbaar voor alles, het programma heeft me mooie dingen gebracht, waar ik samen met mijn kinderen van geniet."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden