Palmpaasstok versieren en Palmpaasoptocht in Hengelo

Algemeen

HENGELO - Zondag 14 april wordt Palmpasen gevierd. Wie wil meedoen met de Palmpaasoptocht is op zaterdagmiddag 13 april van 15.00 tot 16.00 uur van harte welkom in Kerkstraat 15 om samen de stokken te versieren. Voor kinderen die geen stok hebben, zijn stokken aanwezig evenals het materiaal om er een mooie kleurrijke, én lekkere stok van te maken.

Op zondag 14 april zijn de kinderen met de versierde stok vanaf 10.20 uur welkom in het Willibrordhuus aan de Spalstraat alwaar de stokken bekroond worden met een broodhaantje.Als de palmpaasstokken versierd zijn, volgt een 'rondje' door de Willibrordkerk en volgt een gesprekje over de stokken en de symboliek van de versiersels. De optocht gaat dan met de muziek van Concordia voorop door de Willibrorduskerk via de Spalstraat naar de Remigiuskerk. Daarna is er in Kerkstraat 15 voor de kinderen ranja en voor de ouders koffie of thee en gelegenheid om nog even na te praten.
Wie thuis al een palmpaasstok heeft versierd, kan zich aansluiten bij de optocht. Deze vertrekt ongeveer om 10.35 uur bij de Willibrorduskerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant