Leden van Lionsclub Bronckhorst houden nog een zaterdag tulpenactie. Foto: PR
Leden van Lionsclub Bronckhorst houden nog een zaterdag tulpenactie. Foto: PR

Laatste dag tulpenactie Lionsclub Bronckhorst is in Steenderen, Baak en Toldijk

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst sluit zaterdag 30 maart de tulpenactie 2019 af in Steenderen, Baak en Toldijk. Hier worden de laatste 700 bossen tulpen verkocht van dit jaar. Leden van de Lionsclub komen zaterdagmorgen langs de deuren in de bebouwde kom van Steenderen, Baak en Toldijk om de tulpen (in diverse kleuren) aan te bieden.

Afgelopen vier zaterdagen heeft de club al 2800 bossen bloemen verkocht in achtereenvolgens Zelhem en Halle, Hummelo, Keppel en Drempt, Vorden en Kranenburg en Hengelo. Lionsclub Bronckhorst houdt de tulpenactie voor het negende jaar. De tulpen, die 's morgens vers gehaald worden bij Jordi Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Toldijk, kosten dit jaar 3,50 euro per bos en drie bossen voor 10 euro.
Dankzij de scherpe inkoopprijs is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. Dat is belangrijk, want doel is zoveel mogelijk geld op te halen, voor onder andere de verzorgingscentra in Bronckhorst, zodat dat zij een extraatje hebben voor de bewoners. Een hartverwarmend project dicht bij huis. Dus wie tulpen koopt, heeft zelf wat moois en doet wat moois voor een ander.

Verzorgingshuizen in Bronckhorst hebben al benoemd waar ze graag een bijdrage voor willen hebben: Hyndendael Hummelo-Keppel: tuintafel om op hoogte te tuinieren; De Zonnekamp Zelhem: een tovertafel, een mobiele projector die van elke ruimte een belevingsruimte maakt, om (dementerende) ouderen te activeren of te kalmeren; De Bongerd Steenderen: buitenmateriaal om bewegen te activeren (beweegtuin); Lindenhof Vorden: een tovertafel; De Bleijke Hengelo: middag voor ouderen in Hengelo.
Daarnaast heeft Lionsclub Bronckhorst ook nog een nationaal doel waarvoor geld wordt verzameld. Dit jaar is dat stichting Haarwensen, die kinderen die door een medische behandeling hun eigen haar kwijtraken helpt aan een pruik. Het internationale doel is dit jaar een project voor schooluniformen in de allerarmste wijk van township Soweto in Johannesburg (Zuid-Afrika).
Bij de verkoop van de tulpen krijgt LC Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.
De Lionsclub Bronckhorst is een serviceclub en wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de (Bronckhorster) samenleving. Volgens een jaarlijks activiteitenprogramma worden daartoe (financiële) middelen verzameld en diensten aangeboden. De Lions werken samen op vriendschappelijke basis. De Lionsclub Bronkhorst maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions Clubs International,die al 100 jaar bestaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden