Vierstemmige werken en meer

BAAK – Het Chr. Mannenkoor Zelhem treedt op in de St. Martinuskerk op zaterdag 23 maart aanstaande. Het koor brengt een gevarieerd aanbod aan muziekstijlen in diverse talen, waarbij de nadruk ligt op het uitvoeren van vierstemmige werken. Moderne muziek, (licht) klassieke werken, negrospirituals, volksliederen, byzantijnse en religieuze werken maken deel uit van hun repertoire.

Het koor, bestaande uit zijn zestig leden waaronder mannen uit Baak en Toldijk, staat onder leiding van Susanna Veerman. Zij is een veelzijdig en hoog gekwalificeerd musicus, actief als organiste, dirigente, docente en als sopraan. Aan de piano zit Yvonne Beeftink. Zij is werkzaam als muziektherapeut en is daarnaast als pianiste, repetitor en/of tweede dirigente verbonden aan diverse koren in de regio, waaronder het Chr. Mannenkoor Zelhem. Ze vormt samen met zangeres Anja den Bakker tevens het duo 'Buitengewoon'. Den Bakker treedt deze avond ook op in de kathedraal van de Achterhoek.

De kaarten kosten acht euro in de voorverkoop en op de avond zelf tien euro. Ze zijn in Baak verkrijgbaar bij zaal Herfkens en het Wapen van Baak. Ook per e-mail zijn kaarten te bestellen: vriendenvandeparel@gmail.com.

De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van de Parel van Baak in samenwerking met de Baakse horeca.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten