Harry Sesink plantte een vierde peppel langs de weg van Steenderen en Baak. Foto: PR
Harry Sesink plantte een vierde peppel langs de weg van Steenderen en Baak. Foto: PR

Weer vier peppels bij Steenderen

STEENDEREN - Tussen Steenderen en Baak, bij de aansluiting van de dr. A. Ariënsstraat, staan sinds kort weer vier peppels (populieren): drie machtig grote en één nog kleine.

Vanaf 1929 stonden er op die hoek vier peppels. Daarvan is er eind 2013 een omgewaaid, 'en toen waren er nog drie'. De resterende drie peppels - machtig grote en indrukwekkende bomen - waren er intussen niet al te best meer aan toe. Daarom heeft de gemeente Bronckhorst in het voorjaar van 2018 die drie populieren zeer fors gesnoeid (de zogenaamde 'veteranensnoei'), en alle onderbegroeiing rondom de stammen verwijderd. Daardoor kregen de stamvoeten weer licht en lucht, wat hopelijk helpt om de groei van de daar aanwezige zwammen te beperken.

Onlangs heeft Het Steenders Landschap (HSL) weer een vierde populier erbij geplant. HSL-bestuurder Harry Sesink heeft in 2013 namelijk enkele takken van de toen omgewaaide populier gered en in zijn eigen tuin opgekweekt tot inmiddels mooie jonge bomen. Daardoor zijn exact dezelfde soort peppels (klonen) beschikbaar. Een daarvan heeft Sesink nu onlangs 'verhuisd' naar de plek met de drie peppels, 'en nu staan er weer vier'.

Meer berichten