Men kan kiezen uit 80 of 110 kilometer. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Men kan kiezen uit 80 of 110 kilometer. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink (Foto: )

Tourfietsers kunnen hun hart ophalen

VRTC de 8 kastelenrijders houdt Lentetocht

VORDEN - De Vordense VRTC de 8 kastelenrijders houden op zondag 24 maart een Lentetocht voor fietsers. Dit jaar met nieuwe routes, maar de bestemming (de Veluwezoom en de Posbank) is niet gewijzigd. Tussen 08.30 uur en 10.00 uur wordt gestart bij De Herberg, Dorpsstraat 10a in Vorden.

Deze Lentetocht van de VRTC is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regelrechte klassieker onder de tourfietsers. De Lentetocht bevat totaal ongeveer 650 hoogtemeters en met het nodige klimwerk is het een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Luik Bastenaken Luik en of de Tristan Hoffman Challenge.

De 110 kilometer is een must voor de fanatieke toerfietser, met dit jaar extra klimmetjes in Arnhem waaronder de Schietbergseweg, sinds de Giro bekend als de muur van Maarten Tjallingii. Vervolgens over de Emma Pyramide en een mooie lus in Velp en Arnhem -Noord met vele klimmetjes. Na de verzorgingspost wordt de route vervolgd via de beruchte Kluizenaarsweg richting de Posbank, waarna men terugkeert naar Vorden.

De 80 kilometer volgt voor een groot deel de 110 kilometer route, maar de pittige klimmetjes worden overgeslagen. De route gaat via Wichmond door de Bakerwaard richting Bronckhorst en daarna naar Doesburg. Via de Lange Juffer en de Carolinahoeve gaan de fietsers ook naar de Posbank om vervolgens bij de verzorgingspost in Velp aan te komen. Na de pauze wordt de route vervolgd over de mooie klinkertjes van de Kluizenaarsweg weer richting de Posbank. Vanaf Cortenoever via het mooie fietspad langs de IJssel richting Vorden.

Deelname
Het rijden van deze tocht is voor iedereen mogelijk. Men hoeft niet speciaal lid te zijn van een fietsvereniging. Deelname kost 5 euro. Fietsers, lid van de NTFU, betalen 4 euro. Er ligt een gedetailleerde routebeschrijving bij de inschrijving klaar. Er is geen voorinschrijving mogelijk en beide route zijn gepijld.

Voor meer informatie, zie de website.


www.vrtcvorden.nl

Meer berichten