Zaterdag 16 maart: Kijk achter de schermen bij Philadelphia Zorg!

HENGELO - Van 11 tot en met 16 maart is het de landelijke Week van de Zorg. Op zaterdag 16 maart geeft Stichting Philadelphia belangstellenden de kans in Hengelo achter de schermen te kijken bij het wonen en werken binnen Philadelphia. Vragen zijn vrij, leuke demonstraties worden getoond en met een actief onderdeel bij de bakkerij is een rijk gevulde paasmand te winnen. Wees welkom om tussen 10.00 en 15.00 uur met een oldtimer vier verschillende woon/werk locaties te bezoeken.

Woonvorm Hummeloseweg
Binnen deze mooie woonlocatie wonen mensen met een lichte (LVB) tot matige verstandelijke beperking (MVB) in de leeftijd van 20 t/m 67 jaar. Ieder heeft een eigen appartement waar zij zelfstandig wonen en begeleiding op maat krijgen. Daarnaast zijn er twee gemeenschappelijke woonkamers met een keuken. De vaste, professionele begeleiding helpt de cliënten waar het nodig is en is aanwezig als de bewoners terug komen van hun werk of dagbesteding.

Bakkerij 'Hengelo'
Een ruim opgezette brood- en banketbakkerij met een mooi ingerichte winkel en koffiehoek. Binnen deze beschermde werkplek is met hulp van professionele begeleiding de ambacht van het bakkersvak/winkeldame/facilitair medewerker te leren. Ook is er een ruimte waar scholing wordt aangeboden, uiteraard allemaal bakkerijgerelateerd. Dit valt er te beleven op de Dag van de Zorg: kom achter in de bakkerij kijken want daar worden de ambachtelijke producten gemaakt, doe mee aan een raadspel waarin producten/bak attributen/leer materialen aan bod komen en neem een kijkje in de scholingsruimte.

Team Ambulant Achterhoek (stand in koffiehoek bakkerij)
Binnen het Team Ambulant Achterhoek (omgeving Doetinchem en omstreken) werken vier personen die mensen met een beperking thuis begeleiden door het geven van ondersteuning in hun gewone dagelijkse leven. Het is mogelijk dat er ondersteuning wordt gegeven vanuit het ouderlijk huis als er een wens is om zelfstandig (met ambulante ondersteuning) of binnen een woongroep te gaan wonen. Denk hier aan de indicaties: WMO/PGB of WLZ (aan te vragen bij zorgconsulent van de gemeente of zorgverzekeraar). Het kantoor is gevestigd bij Tirol 79-10 te Doetinchem.

Puur Natuur
Een leuke locatie met atelier waar wordt gewerkt aan ontwikkeling van talent en waar men cliënten stimuleert het beste uit zichzelf te halen. Vanuit deze visie wordt er zo nauw mogelijk aangesloten op de wensen van de cliënt. Wie woonachtig is bij Philadelphia, belangenbehartiger of medewerker is van een woonlocatie en geïnteresseerd om eens een andere werkplek te komen bekijken of nieuwsgierig is naar 3D, dit valt er te beleven op 16 maart: een demonstratie stansen en werken met de plotter, de 3D printer zal in werking zijn en het is mogelijk zelf te tekenen in de Doodle 3D of het tekenprogramma Solid works.

Meer berichten