Henk Beumer en team staan donderdag 14 maart weer klaar in een compleet verbouwde Blokker en Top 1 Toys in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen
Henk Beumer en team staan donderdag 14 maart weer klaar in een compleet verbouwde Blokker en Top 1 Toys in Zelhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Blokker heropent na verbouwing

ZELHEM – Henk Beumer, eigenaar van Blokker Zelhem heeft de stap gezet om de gehele winkel te verbouwen en daarnaast er ook een speelgoedwinkel aan toe te voegen. "Op 14 maart om 9.00 uur doe ik de deur open van de volledig verbouwde winkel," vertelt hij zeer tevreden. "Je herkent het niet meer terug."

Door Liesbeth Spaansen

Een familiebedrijf
"Mijn opa Hendrik Beumer woonde in de Bergstraat. Daar begon hij in 1946, naast zijn werk als elektricien een winkeltje met de naam 'Beumer'. Het was 25 vierkante meter huishoudelijke artikelen en wasmachines. Die sloot hij ook aan."
Begin 1957 vertrok de familie naar een winkel in de Palmberg. Het was een nieuwgebouwd dubbel pand, waar in oktober ook de familie Schuyt introk met hun groentewinkel.
Omdat Opa Hendrik wilde uitbreiden, betrok hij in 1971 een winkelruimte in de Smidsstraat en kreeg hulp van zijn zoon Henk. In 1992 werden ze Novalux. "Dat viel toen al onder Blokker, maar wij bleven wel franchise," weet Henk Beumer jr. "Pas in 2002 werd het een Blokker, die een aantal jaren later na een grote verbouwing en uitbreiding maar liefst 550 vierkante meter werd."

Opvolging
"Toen ik klein was, wist ik al dat ik de zaak wilde overnemen. De winkel vond ik altijd leuk en dat vind ik nog steeds," vertelt Henk jr. enthousiast. Hij volgde daarom de opleiding Retail Management in Leeuwarden en werkte in diverse (Blokker)vestigingen. In 2002 sloot hij zich bij zijn ouders aan in Zelhem. "Ik ben nog steeds het liefst op de winkelvloer. Als franchisebedrijf onderscheiden we ons van andere Blokkerwinkels en mogen toevoegen waar vraag naar is. Zo kunnen we het voor onze eigen inwoners aantrekkelijk maken." Wat overigens is gebleven is de service en het team. "Met klantvriendelijkheid kun je verschil maken."

Wat is nieuw?
"We zijn bijna drie weken druk bezig geweest met de verbouwing. Alles is nieuw, van de vloer tot de wanden, de stellingen en de kassa, maar wat ook opvalt is woondecoratie. Dat komt meteen voor in de winkel, met sfeerverlichting boven verschillende thema- en inspiratietafels. Mijn vrouw Alice let op de presentatie hiervan en richt ook de afdeling sjaals en sieraden in. De afdelingen voor koken, bakken, elektra, servies, huishoudelijke artikelen en baby's zijn nog uitgebreider dan voorheen. Alles ziet er fris, strak en gezellig uit.
We zijn nu dus ook franchise van Top 1 Toys. De speelgoedwinkel is helemaal nieuw, en heeft een aparte kassa. We gaan werken met verjaardagsboxen en allerlei andere nieuwe dingen. Ik ben trots op de kleurrijke look met een nog groter assortiment."

Actie driedaagse
Donderdag 14 maart: opening om 9.00 uur, de rode loper ligt uit.
Vrijdag 15 maart: kraak de kluis, flyers met code worden uitgedeeld; daarmee zijn prijzen te winnen.
Zaterdag 16 maart: Meet & Greet met Mickey en Minnie, de Minions en Paw Patrol.


Blokker Zelhem, Smidsstraat 10

Facebook blokker.zelhem en top1toyszelhem

Meer berichten