Lions Tulpenactie in Bronckhorst. Foto: Liesbeth Spaansen
Lions Tulpenactie in Bronckhorst. Foto: Liesbeth Spaansen

Lionsclub Bronckhorst brengt voorjaar in huis met tulpen

BRONCKHORST - Voor het negende opeenvolgende jaar houdt de Lionsclub Bronckhorst de tulpenactie. Alle zaterdagen in maart gaan clubleden de huizen langs in de grote(re) kernen van Bronckhorst om bossen verse tulpen aan de deur te verkopen. De actie begint dit jaar in Zelhem en Halle, op zaterdag 2 maart.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen blijven lang goed want ze worden 's morgens vers gehaald bij Jordi Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Toldijk. Dankzij de scherpe inkoopprijs is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. Dat is belangrijk, want doel is zoveel mogelijk geld op te halen, voor onder andere de verzorgingscentra in Bronckhorst, zodat dat zij een extraatje hebben voor de bewoners. Een hartverwarmend project dicht bij huis. Dus wie tulpen koopt, heeft zelf wat moois en doet wat moois voor een ander.

Verzorgingshuizen in Bronckhorst hebben al benoemd waar ze graag een bijdrage voor willen hebben: voor Hyndendael in Hummelo-Keppel een tuintafel om op hoogte te tuinieren; De Zonnekamp in Zelhem en De Lindenhof in Vorden willen een tovertafel, een mobiele projector die van elke ruimte een belevingsruimte maakt, om (dementerende) ouderen bijvoorbeeld te activeren of te kalmeren; voor De Bongerd Steenderen staat buitenmateriaal om bewegen te activeren (beweegtuin) op het lijstje en De Bleijke in Hengelo wil graag een middag voor de ouderen in Hengelo organiseren.

Daarnaast heeft Lionsclub Bronckhorst ook nog een nationaal doel waarvoor geld wordt verzameld. Dit jaar is dat stichting Haarwensen, die kinderen die door een medische behandeling hun eigen haar kwijtraken helpt aan een pruik. Het internationale doel is dit jaar een project voor schooluniformen in de allerarmste wijk van township Soweto in Johannesburg (Zuid-Afrika).

De tulpenverkopers komen op zaterdag 2 maart in Zelhem en Halle, 9 maart in Hummelo, Keppel en Drempt, 16 maart in Vorden en Kranenburg, 23 maart in Hengelo en 30 maart in Steenderen, Baak en Toldijk. Bovendien staan de Lions met een tulpenkraampje op de weekmarkt van vrijdag 8 maart in Hengelo en vrijdag 22 maart in Zelhem.

Bij de verkoop van de tulpen krijgt LC Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.

De Lionsclub Bronckhorst is een serviceclub en wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de (Bronckhorster) samenleving. Volgens een jaarlijks activiteitenprogramma worden daartoe (financiële) middelen verzameld en diensten aangeboden. De Lions werken samen op vriendschappelijke basis. De Lionsclub Bronkhorst maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions Clubs International,die al 100 jaar bestaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden