Carnaval in de Velswijk en de Wittebrink

VELSWIJK/WITTEBRINK - Onder de leus 'Alle Gas Wa-j Hebt' ('AGWH!) zal dit jaar het carnaval in de Velswijk en Wittebrink onder leiding van Prins Arjan de 1ste (Arjan Wullink) worden gevierd. Carnavalsvereniging De Doldraejers staat weer klaar om op zaterdag 2 en zondag 3 maart het carnaval te laten losbarsten.

Zaterdag 2 maart
Het feest start om 13.11 uur met een bonte optocht door de kern van Velswijk onder muzikale begeleiding van de muziekkorps Niet Zoegen Moar Bloazen uit Halle. Met het 'kasteel' van de Doldraejers voorop, trekt een bonte stoet carnavalsvierders door het dorp. Start en finish zijn bij het Doldraejershuus, buurthuis D'n Draejer. Een ieder die zin heeft om verkleed mee te lopen of zelfs met een versierd wagentje mee te doen in de optocht, is van harte welkom.
Voor aanvang van de optocht krijgt Prins Arjan de 1ste speciaal voor het carnaval de sleutel van de gemeente overhandigd als symbool voor macht over de Velswijk en Wittebrink.

Na de optocht begint om 14.00 uur het, gratis toegankelijke, kindercarnaval. De jonge carnavalsvierders kunnen zich dan heerlijk uitleven tijdens dit feestje speciaal voor hen. Met onder andere dansmuziek, vermaak en een lekkere traktatie. De dansgardes zullen ook dit jaar weer hun danskunsten laten zien.
Ook dit jaar kunnen de aanwezige kinderen (uit groep 4 tot en met groep 8) zich die middag opgeven om jeugdprins(es) van 2019 te worden.
Ouders zijn uiteraard van harte welkom om mee te genieten. Het feest eindigt rond 15.45 uur. Om 16.45 uur volgt er een receptie voor genodigden, waarbij de officiële statiefoto van Prins Arjan de 1ste onthuld wordt. Voor de genodigden is er daarna een overheerlijk galadiner bestaande uit de traditionele boerenkool met worst.
's Avonds is het grote verklede carnavalsbal. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en de avond begint officieel om 20.11 uur.
De muziek wordt die avond verzorgd door HIK. Dit is erg bijzonder voor de vereniging omdat hun eigen prins hier in speelt. Het wordt een mooi feest waar ook de dansgardes een spetterend optreden verzorgen. Het bal is afgelopen om 00.30 uur.

Zondag 11 februari
De brunch bij café De Tol in de Wittebrink begint om 13.00 uur. Voor deze brunch heeft iedereen zichzelf vooraf moeten opgeven. Uiteraard zijn bij alle feestelijkheden ook mensen van buiten de Velswijk en Wittebrink van harte welkom.

Na de carnaval zullen de foto's te zien zijn op facebookpagina dedoldraejers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden