Damnieuws: Laatste ronde Nationale Competitie

HENGELO - In de elfde en laatste ronde van de N.C. speelde Arnoud de Greef met DIOS 1 in de hoofdklasse A thuis in Beltrum en zij ontvingen de dammers uit Drachten.

Arnoud won min of meer plichtmatig tegen een speler met veel lagere rating. DIOS zelf won met 13-7 en eindigde daarmee in de middenmoot op plek zes met 11-11. Het tweede team van DIOS speelde een uitwedstrijd in Bunschoten en zij verloren daar totaal onverwacht met 11-9. Jaap Vos verloor zijn partij en Harry Vos boekte daar een goede overwinning. DIOS 2 eindigde in de tweede klasse B negende met 11-8.
Het derde team van DIOS speelt eveneens in de tweede klasse B en ontving de dammers van Hartholt Olie uit Heino. DIOS 3 wist de laatste paar wedstrijden te winnen, maar ging nu kopje onder, verloor met 13-7 en eindigde met 11-5 op de elfde plaats. Gerrit Kreunen kon er in deze wedstrijd geen punt aan toevoegen. Tenslotte in deze klasse DUO 2 die in Harderwijk daar tegen DCH speelde, won met 8-12 en blijft daarmee op de vijfde plaats staan met 11-15. Ben Okken en Rodier Evers hadden weinig aandeel daarin; beide verloren hun partij, Jaap de Vries speelde nog gelijk.

DCH 2 wint laatste wedstrijd
In de laatste ronde van de bondscompetitie in de tweede klasse regio Oost Gelderland ontving het tweede team van DCH het tweede regio team van DIOS uit Beltrum. Het thuis spelende team kwam al snel goed op dreef en Jan Bosch nam daarin het voortouw. Hij noteerde als eerste een winstpartij en zette daarmee DCH 2 op 2-0 voorsprong. Het duurde niet lang of Gerrit Halfman verdubbelde de voorsprong door een mooie overwinning. Henk Lansink wilde ook graag een duit in het zakje doen, haalde ook twee punten binnen en de voorsprong was opgelopen naar 6-0. Gerrit Kreunen als laatste aan het spelen gunde DIOS ook wel een punt zodat zij hun eer toch hadden gered. DCH 2 won daarmee met 7-1, in totaal hebben ze 8-10 en blijven waarschijnlijk tweede. Dit is nog afhankelijk wat DOG uit Almen doet in de laatste wedstrijd.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 22: Wim Sloetjes - Han van Beek 2-0, Arnoud de Greef - Jaap Vos 2-0, Jaap de Vries - Ben Okken 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Arnoud de Greef 14-25, 2. Harry Vos 13-22, 3. Ben Okken 13-20.
Groep B: 1. Gerrit Kreunen 9-11, 2. Jan Luiten 15-14, 3. Wim Sloetjes 15-14.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl/nationale-competitie/

Meer berichten