DVO DS1 komt net tekort in spannende derby

Algemeen

HENGELO - De dames van DVO DS1 moesten met 1-3 hun meerdere erkennen tegen WIK DS1 uit het naburige Steenderen. Er waren kansen op meer, maar op de beslissende momenten konden ze in de derde en vierde set het karwei net niet afmaken, waardoor de derby toch maar één puntje opleverde.

DVO begon matig, bij de eerste time-out stond het al 2-7 en leek er een groot krachtsverschil te zijn met de Steenderense dames, die op een keurig derde plaats staan, vooral door de inbreng van een drietal speelsters die op een hoger niveau hebben gespeeld. Geleidelijk kwam DVO beter in het spel en kwam terug tot op één punt bij 12-13 maar daarna gaf WIK weer gas en wist de eerste set met 17-25 te winnen.
Daarna volgden drie uiterst spannende sets met veel zwaarbevochten punten en lange rally's. Het ging volkomen gelijk op en DVO gaf goed partij. Niet dat alles perfect liep, maar voor elk punt werd gevochten en tegenslagen werden snel overwonnen. Na de 25-23 zege in deze set was alles weer open.
In de derde set hetzelfde beeld. Volkomen gelijk op met beurtelings een kleine voorsprong voor beide teams. Na de 20-18 stand voor DVO kwam WIK terug tot 20-21 en wist steeds een puntje voor te blijven. Nu was het WIK die de laatste punten binnensloeg en met 23-25 won.
In de vierde set vocht DVO voor de gelijkmaker met een vijfde set in het verschiet. Bij 15-9 leek dat doel binnen bereik, maar nadat WIK de ervaren spelverdeler weer inwisselde ging het weer gelijk op. Toen DVO een 21-19 voorsprong met enkele slordigheden weggaf naar 21-24 was het gedaan en ging ook deze set met 23-25 verloren, zodat de 1-3 eindstand op het virtuele scorebord kwam.
Een goed gespeelde wedstrijd, maar DVO zal meer punten moeten halen om de concurrentie voor te blijven. De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Daarna volgt op 9 maart de uitwedstrijd naar koploper Tornado Geesteren DS1. In sporthal De Ransuil (16.00 uur) zijn er met dezelfde instelling als tegen WIK best kansen op een paar punten.