De winnaars van het boogschiettoernooi in Veldhoek. Foto: PR
De winnaars van het boogschiettoernooi in Veldhoek. Foto: PR

Zelhemseweg en BHAM winnaars boogschiettoernooi Veldhoek

VELDHOEK – Het jaarlijkse handboogschiettoernooi van handboogschietvereniging Veldhoek is bij de mannen gewonnen door het tweede team van de Zelhemseweg en bij de vrouwen door het team van BHAM. Aan het toernooi voor straten, families en vriendengroepen dat in de afgelopen drie weken in Verenigingsgebouw Veldhoek plaatsvond namen in totaal 36 ploegen (viertallen) deel: 32 mannenteams en vier vrouwenteams. In totaal goed voor 144 deelnemende schutters.

Door Jan Hendriksen

Bij de mannen was het een uitermate spannende strijd. Met minimaal verschil van maar vier punten won Zelhemseweg 2 bestaande uit Martin Eelderink, Henk Til, Mathijs Enzerink en Henk Wentink met 858 punten het toernooi voor Klootschietvereniging 't Broek 2 (Mark Klein Haneveld, Erwin Sprukkelhorst, André Vruggink en Erik Klein Haneveld) dat 854 punten behaalde.
Derde werd De Peppels (Mark Menkhorst, Ramon Boersma, Emiel Luimes en René Klein Bleumink) met 852 punten.

Bij de vrouwen ging overtuigend de overwinning naar BHAM bestaande uit het winnende viertal Erika Boschker, Anita Assink, Gerdien Hilferink en Lisanne Hilferink met 832 punten. Tweede werden de Mistery Girls (Esther Mulderije, Ria Bretveld, Hennie Bargeman en Wilma Aarink) met 812 punten en derde de Veldhoekse Meisjes (Brigitte Bruins, Marja Groot Wassink, Nina Scheffer en Gerrie Visschers) met 808 punten.

Individueel werd het toernooi bij de mannen gewonnen door Mark Menkhorst met 228 punten (De Peppels), tweede werd Nico Denneboom (Strikker 2) met 225 punten en derde Martin Scheffer (Undercover) met 222 punten.
Bij de vrouwen scoorde Dini Menkhorst (Wolversveense dames) met 224 punten het hoogste punten aantal voor
Gerdien Hilferink (BHAM) met 221 punten en Nicole Rensing (De Poeltjes) met 221 punten.

Vrijdagavond 15 februari vond in Verenigingsgebouw Veldhoek de prijsuitreiking plaats.

Meer berichten