Turners van Achilles tevreden met hun presentaties in Aalten. Foto: PR
Turners van Achilles tevreden met hun presentaties in Aalten. Foto: PR

Achilles turner Collin van Andel eerste op Vloer

HENGELO/AALTEN - De tweede wedstrijd van de heren van Achilles werd geturnd te Aalten. De organisatie was in handen van turnvereniging Athos. Alle herendisciplines waren aanwezig; van de jongste benjamins tot heren senioren verdeeld over vier wedstrijden.

De jongste jongens, instap 20, turnden als eerste op Vloer, Voltige , Ringen, Sprong, Brug en Rek.
Ruben Engbers turnde een verdienstelijke wedstrijd en werd vijfde in zijn categorie. Bij sprong behaalde hij een tweede plaats en op Brug heel netjes de derde. Ruben kijkt terug op een goede turnwedstrijd.
Swen Loskamp liet zien dat hij op alle onderdelen zeer stabiel kan turnen. Heel belangrijk, hij kent alle elementen uit zijn hoofd. Turners worden immers beoordeeld op het juist uitvoeren van alle elementen. Op sprong scoorde Swen het hoogst als tweede en als eindresultaat een prachtige zevende plaats.
Collin van Andel vond de wedstrijd superspannend en was daar zo mee bezig dat af en toe een element vergeten werd. Dat is heel jammer maar ook een leerproces. Collin werd totaal achtste en behaalde op Vloer een eerste plaats waar hij als enige uit zijn groep een prachtige split liet zien.
De derde wedstrijd was voor Aiden van Andel. In een groot deelnemersveld van maar liefst 32 turners, behaalde Aiden een hele nette 19de plaats. Voor een volgende wedstrijd zullen er enkele moeilijkere elementen moeten worden geturnd om aansluiting met de eerste tien te kunnen behouden.
Quintin Uijtenboogaart werd 22ste op de ranglijst, hij behaalde een prachtig resultaat op Sprong met een vijfde plaats. Ook Quintin gaat de uitdaging aan om extra elementen toe te voegen bij verschillende onderdelen.
Maar uiteraard, het belangrijkste is om fijn te turnen en te kunnen genieten bij elke turnwedstrijd.

Meer berichten