Judoka Luuk van Nieuwland naar Nederlandse Kampioenschappen

Judoka Luuk van Nieuwland wint goud en gaat door naar het Nederlands Kampioenschap. Foto: PR
Judoka Luuk van Nieuwland wint goud en gaat door naar het Nederlands Kampioenschap. Foto: PR

ACHTERHOEK/HENGELO - Nippon Judo Achterhoek was zaterdag 17 februari in Markelo te vinden voor de District kampioenschappen onder de 12 jaar en onder de 18 jaar. Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) behaalde een gouden medaille.

In de ochtend mochten de jongere judoka's de mat op om te strijden voor de titel District Kampioen Oost Nederland -12 jaar. Alle vier de judoka's die meededen vielen deze ochtend in de prijzen. Johny-Lee Meijer (Zelhem) wist na vele mooie partijen het zilver te winnen. Een knappe prestatie van deze jonge judoka in een grote poule. De andere drie judoka's wonnen het brons: Pauline Damen (Zelhem), Rien Boomkamp (Eibergen) en Olivier Bloemendaal (Vorden).

In de middag was het de beurt aan de judoka's onder de 18 jaar. De eerste vier judoka's per gewichtsklasse plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen die worden gehouden op zaterdag 9 maart in Den Haag. Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) wist al zijn partijen met de hoogste score te winnen en ging dus met het goud naar huis.

Ook Dave Massop (Groenlo) won het goud en beide heren mogen zich een jaar lang Districtskampioen van Oost Nederland noemen. Het zilver ging naar Fabienne Enklaar (Lochem) en Jonna Groot Zevert (Groenlo). Brons was er voor Kira Essink (Barchem), Senne Vaags (Winterswijk), Denischa Hendriks (Zelhem) en Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde). Naomi Loffeld (Ruurlo) heeft zich automatisch geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen omdat ze vorig jaar Nederlands Kampioen is geworden.

Vorig jaar wist Nippon Judo Achterhoek twee medailles te winnen op de Nederlandse Kampioenschappen. De vereniging wenst de judoka's veel succes op 9 maart.

Meer berichten