'Voor wie doet u de deur open?' in beeld gebracht tijdens voorlichtingsmiddagen over veiligheid voor senioren. Foto: PR
'Voor wie doet u de deur open?' in beeld gebracht tijdens voorlichtingsmiddagen over veiligheid voor senioren. Foto: PR

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen

TOLDIJK - Met de leus: 'Voor wie doet u de deur open?' organiseert de politie Bronckhorst in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, Seniorensoos Ons Contact en Stichting Welzijn op woensdag 6 en donderdag 7 maart in Zaal Den Bremer voorlichtingsmiddagen over veiligheid voor senioren. Welkom van 14.00 tot 16.30 uur.

Aanleiding voor deze middag was een bericht dat onlangs in de media stond: 'Een 87-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een babbeltruc. In haar woning in Warnsveld stond een onbekende man ineens in haar woonkamer. Deze man deed zich voor als werknemer van de woningbouw. De man is niet lang in de woning geweest maar wist toch contant geld te vinden en mee te nemen. (bron: politie Zutphen)'

Er zijn verschillende manieren waarop geprobeerd wordt om een pinpas of geld te bemachtigen bij veelal oudere mensen. Sommige inbrekers doen zich voor als meterstand-opnemer en anderen vertellen het slachtoffer een zielig verhaal.

De seniorensoos Ons Contact, Toldijks Belang, het Sociaal Team en de Stichting Welzijn hebben de handen ineen geslagen om een voorlichtingsbijeenkomst over veiligheid voor senioren te organiseren. Samen met toneelvereniging TUT uit Toldijk en de politie worden waargebeurde situaties nagespeeld. Er zal uitgelegd worden wat iemand kan doen wanneer die het niet vertrouwt. Ook is er gelegenheid om ervaringen te delen.

Tijdens de bijeenkomst van Ons Contact in maart en de dag erna, 7 maart, zullen de toneelstukken vanaf 14.00 uur opgevoerd worden in Den Bremer in Toldijk. Aan de hand van het toneelspel zal de politie tips geven.

Iedereen is op één van beide dagen welkom. Aanmelden kan bij Anita Bongers, 06-12489098, stuur een mail naar contact@welzijnsteenderen.nl of lever een ingevuld strookje van de flyer in bij De Bongerd. Mocht het vervoer naar Toldijk een probleem zijn, neem dan contact op met de Stichting Welzijn Steenderen of met Anita Bongers, 06-12489098.

Meer berichten