Het volleybalteam WIK dames 1 is blij met de vier punten die ze binnengehaald heeft. Foto: PR
Het volleybalteam WIK dames 1 is blij met de vier punten die ze binnengehaald heeft. Foto: PR

WIK dames 1 vecht zich naar overwinning

STEENDEREN - Op zaterdag 9 februari speelde volleybalteam WIK dames 1 een thuiswedstrijd tegen Krekkers dames 2 uit Mariaparochie. Na de winst van vorige week wilden de dames uit Steenderen zich ook deze wedstrijd bewijzen in het bijzijn van het thuispubliek.

De eerste set begonnen beide teams strijdlustig. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer drie en vier. WIK creëerde een kleine voorsprong maar liep niet ver uit op de dames uit Mariaparochie. Door goede serviceseries trokken de Krekkers de voorsprong recht. Ze speelden aanvallend en kwamen zelfs op voorsprong met 13-17. De dames uit Steenderen herpakten zich en vochten zich terug in de wedstrijd en wonnen de set met 25-21.
Ook de tweede set ging gelijk op. Beide teams zetten om en om een voorsprong op het scorebord. De foutenlast van WIK nam echter toe, zodat de dames uit Mariaparochie de set wonnen met 22-25.

Met volle overtuiging
De derde set begon WIK matig. Ze kregen geen grip op de Krekkers. Maar WIK herstelde zich goed. De passings werden netjes afgeleverd, waardoor de aanvalsters goed aangespeeld konden worden. WIK vocht voor elke bal waardoor de dames uit Mariaparochie de bal niet meer op de grond wisten te krijgen. De Steenderense dames kregen vleugels en wisten aanvallend de bal makkelijk te scoren. WIK won deze set met volle overtuiging (25-17).

Op het nippertje
De vierde set was de set die WIK binnen moest halen om vier punten in Steenderen te houden. Deze set leek een makkelijke opgave te worden voor de dames uit Steenderen. De Krekkers wisten totaal geen weerstand te bieden. WIK wist elke bal te scoren wat zorgde voor een voorsprong van 19-9! De winst voor WIK lag binnen handbereik. Maar de dames uit Mariaparochie gingen vrijuit spelen en vochten zich heel goed terug. Ze kropen punt voor punt dichterbij. Het foutenpercentage bij WIK werd hoger en het team kreeg geen grip op de goede serviceserie van Krekkers. De stand werd hierdoor 22-22! WIK wist zich toch te herstellen en won de vierde en laatste set met 25-23. Vier belangrijke punten waren binnen voor WIK.

Aankomende woensdag spelen de dames uit Steenderen om 20.00 uur de kwartfinale van de beker tegen Gemini dames 1 uit Borculo. Zaterdag 16 februari gaat WIK de strijd aan tegen de dames van DVO in Hengelo om 17.45 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden