Diny Hissink (m.) en Willy Kobussen ontvangen van bestuurder Gerrit Vlogman hun gouden Zonnebloem-onderscheiding. Foto: PR
Diny Hissink (m.) en Willy Kobussen ontvangen van bestuurder Gerrit Vlogman hun gouden Zonnebloem-onderscheiding. Foto: PR

Gouden insignes voor Diny Hissink en Willy Kobussen

STEENDEREN – Tijdens de maandag 4 februari gehouden jaarvergadering van de Zonnebloem-afdeling Steenderen ontvingen twee vrijwilligers een gouden insigne; een blijk van waardering voor hun inzet voor de plaatselijke afdeling gedurende 25 jaar. Deze eer viel te beurt aan Diny Hissink en Willy Kobussen.

Diny Hissink heeft een lange staat van dienst als afdelingssecretaris achter de rug. Daarna is zij inzetbaar gebleven voor de jaarlijkse lotenverkoop. Voor de bewoners van De Bongerd is zij de contactpersoon voor de Zonnebloem. Tot eind vorig jaar hielp zij bij de organisatie van de Zonnemiddagen. Zij neemt haar ervaring overigens mee naar de commissie die de kerstmiddag voorbereidt. Naast dat alles bezoekt zij met een regelmaat een Zonnebloem-gast voor een gezellig praatje.

Willy Kobussen is de top-lotenverkoopster van de afdeling. Dat word je als je in zoveel straten huis-aan-huis (er wordt er niet een overgeslagen) op de bel drukt met de vraag of men een lot, meerdere loten wil kopen. Ook Willy is bij haar in de buurt contactpersoon voor de Zonnebloem. Een Zonnemiddag of autotocht zonder een verloting is haast ondenkbaar; samen met een andere vrijwilliger zorgt Willy voor de prijsjes en de organisatie om de verlotingen heen. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doen-wat-je-zegt, kenmerken haar.

Beide dames kregen de gouden insigne en de bijbehorende oorkonde uitgereikt door Gerrit Vlogman, afgevaardigde van het bestuur van de regionale Zonnebloem-afdeling IJsselstreek.


www.zonnebloem.nl/steenderen

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten