Het Sirkelslag-team Steenderen ontwerpt een veelkleurige jas voor 'Jozef'. Foto: Sirkelslag-team
Het Sirkelslag-team Steenderen ontwerpt een veelkleurige jas voor 'Jozef'. Foto: Sirkelslag-team

Sirkelslag-team Steenderen scoort goed

STEENDEREN - Op vrijdagavond 1 februari kwam een enthousiast team jongeren vanuit de Steenderense kerken bij elkaar in de grote zaal van 'Het Anker' om de eer van hun dorp te verdedigen binnen het landelijk spel Sirkelslag. Dit spel wordt tegelijkertijd gespeeld door 650 groepen jongeren tussen 12 en 16 jaar, afkomstig uit meer dan 200 plaatsen in het land, die via een live internet-verbinding met elkaar verbonden zijn.

Voor het vijfde jaar had ook een team uit Steenderen zich aangemeld. Dit jaar ging het niet, zoals in voorgaande edities, om een actie om levensmiddelen bij elkaar te verzamelen en ook hoefden de spelers geen meelwormen te proeven. Het gebeuren draaide dit jaar rondom het mooie Bijbelse verhaal van Jozef, die vanuit de gevangenis een nieuw begin maakte en onderkoning van Egypte werd. Net als in de beroemde musical 'Joseph and the amazing technicolar dreamcoat' werd door de jongeren samen een veelkleurige jas gemaakt. Daarnaast kregen ze gedurende de avond allerlei andere opdrachten, waarin uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig zijn.

Ook dit jaar was de presentator van het online programma Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma's als Checkpoint en Zapplive. Aan het eind van de avond werden de landelijke uitslagen van de 650 teams bekend gemaakt. De scores gaven aan dat de groep uit Steenderen tot de beste 25 teams van het land behoorde; en nummer twee was uit de Gelderse regio.

Meer berichten