BKB-nieuws

Bedrijven vinden noodoplossing voor snel internet

Op het dak van Auga is een antenne geplaatst zodat snel internet toch mogelijk is. Foto: Ton Fontijn
Op het dak van Auga is een antenne geplaatst zodat snel internet toch mogelijk is. Foto: Ton Fontijn

BRONCKHORST - Waar de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Bronckhorst in volle gang is, moeten veel bedrijventerreinen nog steeds geduld hebben. In Hengelo vonden ze een noodoplossing.

Door Luuk Stam

36 minuten wachten voor het downloaden van een brochure, tot een paar jaar geleden kwam het bij Auga – leverancier van fonteinen en vijverbenodigdheden – in Hengelo geregeld voor. "Je kon hier tijdens het downloaden voor het hele bedrijf een kop koffie halen", vertelt directeur Ton Fontijn. "En ook wel twee keer. Dat was niet meer werkbaar."
Fontijn ging daarom samen met andere Hengelose bedrijven op zoek naar een noodoplossing en vond die in de vorm van een straalverbinding. Op het dak van zijn bedrijf is een antenne geplaatst, die een signaal ontvangt vanaf het dak van de Remigiuskerk en vanaf de HCI. Het zorgt dat de vijftien werknemers hier weer over snel internet beschikken.
Dat is volgens Fontijn ook hard nodig. "We communiceren hier de wereld rond", vertelt hij. "Het gaat om mails, bestanden, tekeningen. En brochures krijg je tegenwoordig niet meer opgestuurd, die moet je allemaal downloaden. Dat zijn dikke bestanden."
Door de straalverbinding gaat het downloaden daarvan hier nu aanzienlijk sneller, maar toch hoopt Fontijn dat alle bedrijventerreinen in Bronckhorst snel over glasvezel kunnen beschikken. "De wereld draait sneller, daar moeten we ons op aanpassen. We kunnen niet achterblijven."

Meer berichten