De turnsters van Achilles en hun trainster. Foto: PR
De turnsters van Achilles en hun trainster. Foto: PR

Knappe resultaten voor turnsters van Achilles bij derde plaatsingswedstrijd

HENGELO - Bij de derde plaatsingswedstrijd voor de turnsters in de 3e divisie (nationaal3) zijn Nadé Mombarg en Jasmijn Seubring respectievelijk op een zeer nette vijfde en zesde plek geëindigd in een veld van 22 deelneemsters. De wedstrijd in Winterswijk begon voor de meiden van Achilles op de balk.

Calijn Achterstraat had een vervelende start doordat ze bij de opsprong niet op de balk wist te blijven staan. De zenuwen maakten het lastig om de oefening zonder verdere fouten af te maken. Voor Calijn de opdracht om de focus meteen op het volgende toestel te leggen. Nadé turnde een zeer nette oefening en pakte alle moeilijke extra elementen (het boogje achterover en de tiktak) mee. Bij de tiktak bleef Nadé helaas niet staan, maar door de extra elementen en de netheid was deze oefening goed voor een uiteindelijke derde plek.

Jasmijn ging op de balk voor safe en liet een moeilijk element achterwege wat een goede keus was omdat het haar een zevende plek op dit toestel opleverde. Na balk gingen de meiden door naar de vloeroefening, waar zij eindigden in de middenmoot met hun eindscores.

Na vloer stonden de twee trampoline-sprongen op het programma. Voor Calijn telde alleen de tweede sprong omdat bij de eerste sprong een fout in de aanloop er voor zorgde dat ze hier geen punten kreeg. Dit laat zien dat de turnsport een sport van 'het moment' is. Een kleine aarzeling of een fout in de aanloop naar een element kan funest zijn voor je score. Mentale veerkracht is dus bij deze sport ook een groot goed.
Jasmijn had twee keurige sprongen, maar ook hier was een foutje in de aanloop oorzaak van puntenmindering. Nadé liet ook dit keer zien dat sprong haar prima ligt en turnde hierbij naar een tweede plek. Als laatste onderdeel wachtte de brug op de meiden. Hier liet Calijn zien dat ze zich weer volledig had herpakt en turnde een zeer strakke brugoefening. Jasmijn liet zien dat ze dikke vrienden is met de brug en met haar keurige salto afsprong eindigde ze op dit onderdeel op een mooie derde plek.

Later op de dag had Bo Groot Roessink haar derde plaatsingswedstrijd min de Seniorenklasse. Mede dankzij haar moeilijke brugoefening wat haar een prachtige derde plek op leverde, eindigde Bo vandaag op een negende plek midden in het totale deelnemersveld in deze klasse.

Bij de daguitslag hoorden Nadé Mombarg en Jasmijn Seubring dat ze op een nette vijfde en zesde plek waren geindigd. Zeer netjes voor deze moeilijke 3e divisie. Omdat dit de derde en laatste plaatsingswedstijd was, kon deze dag ook bekend worden gemaakt welke zeven turnsters er door mogen naar de districtwedstrijd op 9 februari. Jasmijn Seubring is voor Achilles de turnster die deze dag zichzelf van haar beste kant mag laten zien.

Meer berichten