'Samen leven in vrede, dat is onze wens'

BRONCKHORST - De werkgroep Wereld Vredes Vlam Bronckhorst (WPF) is tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in de categorie Leefbaarheid. Bij deze uitreiking hoorde een cheque van 100 euro. De werkgroep wil deze beschikbaar stellen aan de eerste werkgroep die zich bij hen meldt. Al tijdens de receptie werd gesproken met belangstellenden, maar er zijn geen namen genoteerd. Wie meldt zich bij de werkgroep?

De World Peace Flame organisatie geeft iedere bewoner van deze planeet, los van geloof of afkomst, de mogelijkheid om in zijn of haar dorp of stad het initiatief te nemen om een Wereld Vredes Vlam neer te zetten. "Bij WPF International is knowhow en ondersteuning voor acties om het geld voor de lantaarn, waarin de vlam brandt, bij elkaar te brengen. Het gaat bijvoorbeeld om het verkopen van vredeskaarsen en er is een ontwerp voor een flyer beschikbaar om bekendheid te geven aan plan."

De werkgroep WPF Bronckhorst heeft voor het tot stand komen van de vlam in Hengelo een Stichting (ANBI) opgericht. Het stichtingsbestuur wil voor alle WPF initiatieven binnen de gemeente Bronckhorst beschikbaar zijn. "Als de dorpen Zelhem, Vorden, Hummelo, Keppel en Steenderen met de omliggende kernen ook een Vlam zouden plaatsen, kan de gemeente Bronckhorst zich een Vredes gemeente noemen. De werkgroep Hengelo wil inwoners van de andere dorpen helpen bij het organiseren van de plaatsing van een vredesvlam."

De werkgroep WPF Hengelo stak op 21 september 2017 samen met de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in en rondom Hengelo de Wereld Vredes Vlam aan op het plein bij de Remigiuskerk. "Inwoners van Hengelo zijn er blij mee, het geeft regelmatig stof tot een gesprek over vrede. De vlam wordt ook betrokken bij evenementen als Samenloop voor Hoop, de 4 en 5 mei vieringen en vindt zijn plek in de samenwerking met de scholen in Hengelo, Keijenborg en Bekveld," weet de werkgroep Hengelo. "De Vlam maakt je steeds weer even bewust van het doel; samen leven en wonen in een dorp waar vrede hoog in het vaandel staat. Leer onze kinderen in vrede met elkaar te leven. Er is een prachtig lespakket 'Het Lopend Vuurtje' beschikbaar. Juist in deze tijd is er zo`n behoefte aan een breder vredes bewustzijn en daar kan een Wereld Vredes Vlam in jouw dorp aan mee helpen."

Wie een werkgroep in zijn of haar dorp wil oprichten, kan zich melden via het mailadres of bel Betsy van den Berg, 0575-467468. Op de website staat meer informatie.


wpfbronckhorst@gmail.com

www.wpfbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten