Een kerk vol verhalen. Kom ze vrijdag 1 februari vertellen. Foto: Alice Rouwhorst
Een kerk vol verhalen. Kom ze vrijdag 1 februari vertellen. Foto: Alice Rouwhorst

Verhalen gezocht over belevenissen in de kerk

Algemeen

BAAK - Documentairemakers Marieke Spee en Sabine Eijkholt maken een documentaire over de veranderingen waar kleine gemeenschappen in de Achterhoek mee te maken krijgen. Eén van de vele verhalen die ze vertellen gaat over de St. Martinuskerk in Baak.

Voor deze documentaire zijn zij op zoek naar verhalen die de Baakse gemeenschap heeft beleefd in de kerk. Vrijdag 1 februari maken zij opnamen tussen 11.00 en 16.00 uur in de kerk. Iedereen die wat te vertellen heeft aan de hand van een foto wordt van harte uitgenodigd om te komen. De makers zijn op zoek naar verhalen die betrekking hebben op (t)rouw, doop, heilige communie en vormsel of het koor. Individuele verhalen, maar ook gebeurtenissen die betrekking hebben op meerderen of in groeps- of verenigingsverband plaats hebben gevonden.
Spee en Eijkholt roepen individuen, maar ook groepen en/of verenigingen op om te komen. Zij heten een ieder welkom met koffie/thee en iets lekkers en naderhand ontvangen degene die gehoor hebben gegeven aan deze oproep een leuke attentie én natuurlijk een uitnodiging voor de première van de film. Een opname kost ongeveer tien minuten. Het kost dus weinig tijd. De film zal eind van het jaar onder andere te zien zijn bij Omroep Gelderland en mogelijk ook op festivals en op de landelijke televisie.

Aanmelden kan bij Henk Samberg 06 – 46 51 61 60, Willemien Schooltink 0575 – 44 19 16 of Marieke Spee 06 – 47 96 26 64. Gaarne emailadres, telefoonnummer, voorkeur van tijdstip en aantal mensen doorgeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant