Edith Steintjes in haar kapsalon, HaarStijl Edith. Foto: Liesbeth Spaansen
Edith Steintjes in haar kapsalon, HaarStijl Edith. Foto: Liesbeth Spaansen

Al vijftien jaar in Steenderen: HaarStijl Edith

STEENDEREN – Op 1 februari is het precies 15 jaar geleden dat Edith Steintjes-Rutjes haar eigen kapsalon opende aan de Muldershof 12 in Steenderen. Deze nieuwe uitdaging kwam op haar pad en nog steeds werkt zij er met veel plezier.

Door Liesbeth Spaansen

"Ik ben op 1 februari 2004 officieel gestart," vertelt Edith Steintjes. De tekening van Fiep Westendorp: 'Jip en Janneke bij de kapper' prijkt groot op de muur. "Die komt steeds terug, het hoort bij mij," legt Edith uit.
Zij is al meer dan dertig jaar kapster. "Ik was zestien toen ik begon met knippen. Ik werkte eerst bij Passchier in Keijenborg en daarna bij Reintjes, ik ben samen met Dorien in Toldijk begonnen."
Inmiddels werkt ze al 15 jaar voor zichzelf. Zij is lid van de ANKO en De SOV en daarnaast erkend leerbedrijf. "Het kappersvak is een vrij beroep, ik heb veel collega's. Klanten zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, maar ik ben wel blij met de vaste groep mensen die bij mij komt. Ik ga daarom aandacht besteden aan het 15-jarig jubileum door gedurende de maand februari vijftien keer een prijs uit te delen."

Op het knippen en scheren op de Zwarte Cross kijkt ze met veel plezier terug. "Ik werd toen gevraagd door mijn nichtje die bij de Feestfabriek werkte. Ik heb het drie of vier jaar gedaan, een supersensatie.
Ik ben ook heel blij dat mijn kapsalon in 2014 werd verkozen tot de 'Leukste kapsalon van Bronckhorst'. Toch waardering van de klanten, die ik op mijn beurt waardeer, want zonder hen kan ik niet zolang bestaan."

Bij HaarStijl Edith zijn dames, heren en kinderen welkom. Edith geeft passende adviezen over kleur- of permanentbehandelingen, knippen, waaronder de krullenknipmethode, figuur scheren of andere wensen. "Ik volg ook cursussen en trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken."

'Kijk ook eens in de spiegel van HaarStijl Edith'

Zij werkt op afspraak. "In overleg kan ik ook 's avonds afspreken, of op verzoek bij mensen thuis; dit is een extra service voor mensen die moeilijk ter been zijn bijvoorbeeld. Zij hebben een goede reden om niet naar de salon te kunnen komen. Maar ook, bel gerust en wees niet bezwaard, voor vragen of om een afspraak te verzetten. In overleg is veel mogelijk."

In de salon is een gemoedelijke sfeer, de hond ligt lekker op het kleedje te slapen en iedereen krijgt persoonlijke aandacht. "Ach, dat vinden wij hier gewoon," lacht Edith. "Mijn motto is: 'Iedereen moet de kapsalon tevreden verlaten'. Kijk ook eens in de spiegel van HaarStijl Edith."


www.haarstijledith.nl

Meer berichten