Handbalwedstrijden SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Vijf Quintusteams starten tweede helft competitie met winstpunten

Algemeen

HENGELO – Handbalvereniging SV Quintus hervatte de competitie zondag 6 januari met zeven wedstrijden. Vier daarvan werden gespeeld in Sporthal de Kamp en vijf teams wonnen.

Quintus DC1 speelde de eerste wedstrijd in 2019 thuis tegen HCW DC1. De wedstrijd begon en het was te zien dat de meiden van HCW een stapje verder waren dan Quintus. De vakantie zat bij de meiden van Quintus nog in de benen. Verkeerd gooien en vangen, foutjes maken; het leverde algauw een voorsprong op voor HCW, al werd er goed verdedigd, daarvoor compliment. Volgende week nieuwe kansen. Eindstand 6-16 voor HCW.

Quintus D1 speelde thuis tegen HV Grol D1. Vanaf het begin stond Quintus fanatiek te verdedigen en ook aanvallend was het goed. Mooie combinaties met de cirkelloper. Dit werd doorgezet in de tweede helft met een paar mooie break-outs. Door goed keeperswerk van Ruben kreeg Quintus maar één doelpuntje tegen. Allemaal klasse gespeeld. Eindstand 18-1.

Jongens C hadden een thuiswedstrijd tegen Reehorst uit Ede, de nummer laatst. Ze kwamen een speler tekort, maar Quintus stond een mannetje af, zodat ze toch konden ballen. De jongens hielden zich de eerste helft in, ruststand 16-5. Het ging wat meer los de tweede helft. Eindstand 40-5.

De eerste zondag van 2019 is voor het eerste herenteam van Quintus goed gestart met een ruime overwinning tegen Heeten. De wedstrijd had een hoog tempo en ging in de eerste helft gelijk op. Vlak voor rust scoorde Quintus een aantal keer en ging daarmee met 20-16 de rust in. Door het hoge tempo vast te houden werd het gat groter en kon Quintus uitlopen tot een ruime voorsprong. Na diverse doelpunten van Jorrit, Zeb en anderen eindigde de wedstrijd in een eindstand van 38-25 in het voordeel van Quintus.

Heren 2 speelde uit tegen HaStu/Flyers 3 in Lent. Tot voor kort bestond dit team enkel uit leden van HaStu uit Nijmegen, maar onlangs is een aantal spelers van de Flyers uit Wijchen aan de selectie toegevoegd. Quintus had het vanaf het begin moeilijk met dit nieuwe combinatieteam. Met name in de dekking kregen de heren geen grip op de situatie. Ruststand 20-12. Na rust herpakte Quintus zich aardig, maar de opgelopen achterstand bleek helaas al te groot om nog goed te maken. Eindstand 32-27.

Dames senioren 1 speelden hun eerste wedstrijd van het jaar tegen HCL/Loo-Groessen DS3. Het was de hele wedstrijd een sportieve nek aan nek race met als eindstand 17-19 in het voordeel van Quintus.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor Heren B1 was tegen HCW, een laagvlieger in de competitie. Er werd vanaf de eerste minuut degelijk gespeeld en de voorsprong werd geleidelijk uitgebouwd. Ook de tweede helft was degelijk genoeg om een overwinning eruit te trekken; eindstand 13-21.