DHC spelers in de achtste ronde Nationale Competitie

Algemeen

HENGELO - In de achtste ronde van de Nationale competitie waren op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar zeven spelers van DCH actief. DIOS 1 ontving thuis Het Noorden uit Groningen en speelde gelijk met 10-10.

Arnoud de Greef stond bij de KNDB-uitslagen in het blauw voor een bijzondere prestatie: remise tegen een tegenstander van een rating van ruim 200 meer dan hijzelf (verschil moet 200 zijn). DIOS 1 blijft achtste met 8-6 in de hoofdklasse A.
In de tweede klasse B ontving DIOS 2 DCH uit Harderwijk en ook zij speelden 10-10. Bij deze wedstrijd speelde Harry Vos remise weliswaar niet in het blauw, maar het verschil was ruim 100. Zijn broer Jaap zag een forcing over het hoofd wat hem een schijf koste en uiteindelijk de partij. DIOS 2 staat negende met 8-6.
In deze zelfde klasse speelde eveneens thuis DIOS 3 tegen DEZL uit Laren die wel erg sterk was voor DIOS 3 en meedogenloos want het team won met 3-17. Gerrit Kreunen was tegen een veel sterkere speler niet opgewassen, speelde zich vast en kon opgeven. DIOS 3 blijft onderaan staan.
Tenslotte speelde DUO 2 uit Doetinchem in Wesepe tegen Salland, verloor met 12-8 en zakt naar de vijfde plek in deze klasse met 8-11. Rodier Evers verloor, Ben Okken speelde gelijk en Jaap de Vries won.
In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld: Wim Eijkelkamp - Gerrit Kreunen 1-1; Gerrit Halfman - Ben Okken 0-2; Wim Sloetjes - Henk Lansink 1-1; Rodiers Evers - Jaap Vos 1-1; Jan Luiten - Han van Beek 2-0; Jaap de Vries - Arnoud de Greef 0-2.

Standen: Groep A: Arnoud de Greef 12-21; Harry Vos 11-19; Rodier Evers 11-16.
Groep B: Gerrit Kreunen 7-9; Jan Luiten 12-10; Wim Sloetjes 13-10.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl
www.kndb.nl/nationale-competitie/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant