Victor Steeman en Hans Smees. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman en Hans Smees. Foto: Henk Teerink

Hamove lid Steeman komt uit op het WK

HENGELO - Victor Steeman zal in 2019 uitkomen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Hij heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Duitse Team Freudenberg. Voormalig Nederlands kampioen 250cc Hans Smees heeft dit mede mogelijk gemaakt; hij zal Steeman net als afgelopen seizoen ook aankomend seizoen begeleiden in het nieuwe team.

Eerder bevestigden onder andere de Nederlandse rijders Scott Deroue (Hamove lid), Robert Schotman en Jeffrey Buis hun deelname aankomend seizoen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Nu is ook Victor Steeman verzekerd van een start. Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt de Nederlander in 2019 met het Team Freudenberg de teamgenoot van Duitse rijders Max Kappler en Jan-Ole Jähnig. Net als de afgelopen jaren zal het Duitse team gebruik blijven maken van KTM RC 390R motoren.

Victor Steeman: "Ik ben erg blij dat ik in 2019 met Team Freudenberg kan werken. Ik heb er altijd al van gedroomd om in een professioneel team met een KTM RC 390R deel te nemen aan de World Supersport 300. Tijdens een test begin december heb ik het team leren kennen en ik vind de manier waarop ze samenwerken erg leuk. Ik ben hard aan het werk om superfit te zijn voor het seizoen. Mijn plan is om alles te geven zodat ik de beste positie kan bereiken op basis van het pakket dat ik van het team krijg. Ik wil zoveel mogelijk punten behalen om aan het einde van het seizoen met een goede positie te bezetten. Ik kijk uit naar 2019!"

Carsten Freudenberg: "Ik heb Victor een tijdje in de gaten gehouden. Hij heeft altijd indruk op mij gemaakt. Victor is zeer vastberaden op de motor en vooral zijn inzet inspireert mij. In de IDM was hij de belangrijkste tegenstander voor Max en Jan-Ole. Daarnaast was zijn korte optreden in het WK afgelopen seizoen zeer indrukwekkend. Hij kent de KTM al goed, wat een goede basis was voor de onlangs verreden test in Spanje. Hij was snel en voelde zich op zijn gemak bij het team. Nu moet iedereen zich blijven concentreren, dan hebben we de beste voorwaarden voor 2019!"

Meer berichten