Koor, solisten en hoornisten maken indruk in volle Dorpskerk

VORDEN - Zaterdagavond 22 december gaf het Vordens Mannenkoor in een bomvolle Dorpskerk met medewerking van vier hoornisten en sopraan Annette Weterings een zeer geslaagd kerstconcert.

Na de samenzang opende het koor met het traditionele Oekraïens kerstlied 'Nowa radistj stala', het byzantijns Russische 'Izje Cheruvimy' en het Boheemse kerstlied 'Narodil sé Kristus Pan'.

Sopraan Annette Weterings zong solo een aantal Engelstalige kerstliederen en wist samen met het koor te ontroeren met het Pools kerst-wiegenlied 'Lulajze' en later solo met het overbekende 'Mariä Wiegenlied'. Het door het hoornkwartet prachtig uitgevoerde 'Impromptu' kwam volledig tot zijn recht in de sfeervolle Dorpskerk. 'Jingle Bells' en 'White Christmas' waren voor het publiek natuurlijk heel herkenbaar.

Na eerst het mooie 'Weihnachtsglocken', volgde voor het koor met ondersteuning van het hoornkwartet de première van 'Nachtgesang im Walde' wat met een groot applaus werd beloond. In het Spaanse kerstlied met Nederlandse tekst 'Kerstmis Nu' zong Hans Sluijter de solo.

Het concert werd traditiegetrouw afgesloten met eerst het prachtige 'Cantique de Noël' waarin als altijd Ludo Eijkelkamp de solo vertolkte en als laatste het wereldbekende 'In Der Christnacht' van de Oostenrijkse onderwijzer Franz Gruber. Hier kon men een spelt horen vallen.

Op maandag 14 januari starten de repetities weer; een mooi moment voor nieuwe zangers om in te stappen.


www.vordensmannenkoor.nl

Meer berichten